Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL brengt beker naar Weert: 'Eigenlijk is dit onmogelijk'

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 23:14

Zo'n 150 supporters hebben zondagavond bekerwinnaar Basketbal Academie Limburg onthaald bij terugkomst in Weert.

De spelersbus arriveerde rond 20:15 uur bij Sporthal Boshoven, om vervolgens de bokaal aan fans, familie en vrienden te tonen. Daarna werden de basketballers gehuldigd.

Video: L1

Historie
Zondagmiddag klopte BAL in de bekerfinale Yoast United. De ploeg uit Weert leidde vrijwel de hele wedstrijd en ging dan ook verdiend met het eremetaal aan de haal. Het is voor het eerst in de rijke profbasketbalgeschiedenis van Weert dat de nationale beker gewonnen wordt.

Lees ook: Basketballers BAL schrijven historie met bekerwinst

De pas 19-jarige Kerkradenaar Sander Hollanders is een van de belangrijke spelers in het team. Hij kan de bekerwinst maar moeilijk bevatten:

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen