Overslaan en naar de inhoud gaan

Bakkers verrast door rampzalig resultaat in oliebollentest

Geplaatst opwoensdag 28 december 2016 - 17:28

De twee Limburgse oliebollenbakkers, die vandaag in de AD-oliebollentest met de grond gelijk zijn gemaakt, hadden de uitslag niet zien aankomen.

"Het was een momentopname begin november en om heel eerlijk te zijn, waren mijn oliebollen er achteraf nog niet klaar voor", zegt bakker Ramon Dukers uit Stein.

Hard, klein en droog
Het Algemeen Dagblad liet woensdag niets heel van zijn baksels: "Mocht een Limburgse schutterij door zijn munitie heen zijn... Harde, kleine en droge oliebollen met een kakofonie aan (bij)smaken. Bedenk: eenvoud is het kenmerk van de ware", schreef de krant.

Laten testen
Ricardo Hamers in Geleen, die een 2,5 kreeg voor zijn oliebollen, was ook verrast. Hij eindigde 152ste van de 160 kramen. Het AD schrijft dat hij beter deskundige hulp in kan schakelen om nog iets van zijn producten te maken. Zijn oliebollen zijn volgens de krant 'oneetbaar', en dat terwijl ze worden gemaakt volgens een recept dat al 27 jaar in de familie rondgaat. "Misschien heeft het AD iets verzonnen. We hebben onze oliebollen onlangs nog laten testen bij een laboratorium in Wageningen. Zij vertelden ons dat de oliebollen prima in orde waren", verdedigt Hamers zich.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen