Gebak, vla, vlaai, abrikozenvlaai, keuken, koken, bakken, bakker, bakkers (stock)

Toch traditionele vlaaikeuring, ondanks corona

Welke bakker bakt de beste ambachtelijke vlaai? Dat is de vraag die deze week beantwoord wordt tijdens de traditionele en prestigieuze jaarlijkse Vlaaikeuring voor Limburgse en Zuid-Oost Brabantse ambachtelijke bakkers.

boerderijwinkel
Lokale producten winnen aan populariteit in coronatijd

De consument vindt weer de weg naar de ambachtelijke slager en bakker. En ook de groenteboer is weer in trek.

Opvolgers en personeel schaars bij Limburgse bakkers

Bakkers in Limburg geven aan dat het niet alleen moeilijk is om een opvolger te vinden voor hun zaak, maar dat het ├╝berhaupt lastig is om personeel te vinden voor in de bakkerijen.

Geen warme broodjes: bakkers in staking

Op diverse plaatsen in ons land, onder meer bij Bakkersland in Kerkrade, leggen bakkers vrijdagochtend het werk neer.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten