Overslaan en naar de inhoud gaan

Bakkerij Thijs Koolen bakt de lekkerste vlaai

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 8:57

Bakkerij Thijs Koolen uit Ell is als winnaar uit de bus gekomen bij de jaarlijkse Limburgse vlaaikeuring.

Dat werd woensdagmiddag in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond bekendgemaakt.

Lekkerste vlaaienbakker
Jos Coenen en Frank Cox, eigenaren van Bakkerij Thijs Koolen, mogen zich de lekkerste vlaaienbakkers van 2019 noemen. In 2016 en 2017 moest de bakkerij genoegen nemen met een tweede plaats.

Echte Limburgse vlaai
"We hebben aan de keuring meegedaan met een luxevlaai, een karamel", vertelt Coenen in de L1 Nieuwsshow. "Hoofdzakelijk hebben we gewonnen met de echte Limburgse vlaai, de botervlaai, en met de appelvlaai met latjes." De jury beoordeelt op zo'n vijf punten, zoals de ontwikkeling van het deeg, de smaak van de vulling, of die mooi gesuikerd is, goed gaar is en het algehele uiterlijk.

Geheim van het deeg
Het recept van de winnende vlaai is overigens niet veranderd. "Daarvoor is het een echte Limburgse vlaai. Het is en blijft een authentiek product. Als je een puntje vlaai pakt, moet je met je handen eten en dan moet het net blijven hangen", legt de bakker het geheim van het deeg uit. "Dat kunnen wij alleen in Limburg en nergens anders."

Op de tweede plek eindigde dit jaar Echte Bakker Snijders in Stramproy en een derde plaats was er voor Bakkerij de Bakkertjes in het Brabantse Sint Anthonis. In de categorie luxevlaai won Dikke Mik uit Meijel. En in de categorie desembrood ging het Arcener Bakhuys aan de haal met de eerste prijs.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen