Overslaan en naar de inhoud gaan

Bakkerij Thijs Koolen bakt de lekkerste vlaai

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 8:57

Bakkerij Thijs Koolen uit Ell is als winnaar uit de bus gekomen bij de jaarlijkse Limburgse vlaaikeuring.

Dat werd woensdagmiddag in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond bekendgemaakt.

Lekkerste vlaaienbakker
Jos Coenen en Frank Cox, eigenaren van Bakkerij Thijs Koolen, mogen zich de lekkerste vlaaienbakkers van 2019 noemen. In 2016 en 2017 moest de bakkerij genoegen nemen met een tweede plaats.

Echte Limburgse vlaai
"We hebben aan de keuring meegedaan met een luxevlaai, een karamel", vertelt Coenen in de L1 Nieuwsshow. "Hoofdzakelijk hebben we gewonnen met de echte Limburgse vlaai, de botervlaai, en met de appelvlaai met latjes." De jury beoordeelt op zo'n vijf punten, zoals de ontwikkeling van het deeg, de smaak van de vulling, of die mooi gesuikerd is, goed gaar is en het algehele uiterlijk.

Geheim van het deeg
Het recept van de winnende vlaai is overigens niet veranderd. "Daarvoor is het een echte Limburgse vlaai. Het is en blijft een authentiek product. Als je een puntje vlaai pakt, moet je met je handen eten en dan moet het net blijven hangen", legt de bakker het geheim van het deeg uit. "Dat kunnen wij alleen in Limburg en nergens anders."

Op de tweede plek eindigde dit jaar Echte Bakker Snijders in Stramproy en een derde plaats was er voor Bakkerij de Bakkertjes in het Brabantse Sint Anthonis. In de categorie luxevlaai won Dikke Mik uit Meijel. En in de categorie desembrood ging het Arcener Bakhuys aan de haal met de eerste prijs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen