Overslaan en naar de inhoud gaan

Bakkerij Thijs Koolen bakt de lekkerste vlaai

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 8:57

Bakkerij Thijs Koolen uit Ell is als winnaar uit de bus gekomen bij de jaarlijkse Limburgse vlaaikeuring.

Dat werd woensdagmiddag in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond bekendgemaakt.

Lekkerste vlaaienbakker
Jos Coenen en Frank Cox, eigenaren van Bakkerij Thijs Koolen, mogen zich de lekkerste vlaaienbakkers van 2019 noemen. In 2016 en 2017 moest de bakkerij genoegen nemen met een tweede plaats.

Echte Limburgse vlaai
"We hebben aan de keuring meegedaan met een luxevlaai, een karamel", vertelt Coenen in de L1 Nieuwsshow. "Hoofdzakelijk hebben we gewonnen met de echte Limburgse vlaai, de botervlaai, en met de appelvlaai met latjes." De jury beoordeelt op zo'n vijf punten, zoals de ontwikkeling van het deeg, de smaak van de vulling, of die mooi gesuikerd is, goed gaar is en het algehele uiterlijk.

Geheim van het deeg
Het recept van de winnende vlaai is overigens niet veranderd. "Daarvoor is het een echte Limburgse vlaai. Het is en blijft een authentiek product. Als je een puntje vlaai pakt, moet je met je handen eten en dan moet het net blijven hangen", legt de bakker het geheim van het deeg uit. "Dat kunnen wij alleen in Limburg en nergens anders."

Op de tweede plek eindigde dit jaar Echte Bakker Snijders in Stramproy en een derde plaats was er voor Bakkerij de Bakkertjes in het Brabantse Sint Anthonis. In de categorie luxevlaai won Dikke Mik uit Meijel. En in de categorie desembrood ging het Arcener Bakhuys aan de haal met de eerste prijs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen