Overslaan en naar de inhoud gaan

Bakker Cas Wolters scoort bijrol in The Passion

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2020 - 17:39

Cas Wolters, oud-deelnemer van Heel Holland Bakt, heeft een bijrol in The Passion te pakken.

De pabostudent uit Lerop, een gehucht bij Sint Odiliënberg, onthulde in L1mburg Centraal dat hij in een van de meest bekeken tv-uitzendingen van het jaar in de rol van een bakker kruipt.

Rol als bakker
"Als bekende bakker heb ik de rol gekregen om het heilige brood voor Jezus klaar te maken", zegt Wolters. Toen hij in november werd benaderd door de productie van The Passion twijfelde hij geen moment. Hoe groot zijn rol is in het verhaal kan de 24-jarige student niet zeggen. "Ik heb geen overzicht over het hele verhaal. Ik heb in ieder geval wel een paar zinnen." De scène met daarin Wolters is maandag al opgenomen. De liveshow komt dit jaar vanaf het Munsterplein in Roermond.

Lees ook: Dit is de cast van The Passion in Roermond

Eerder dinsdag werd al bekend dat presentatrice Tooske Ragas en GTST-actrice Britt Scholte twee van de tien discipelen spelen in de moderne opvoering van het paasverhaal.

Video: L1

Slechthorend
De slechthorende bakker roemt de organisatie voor haar inzet voor inclusiviteit. "Ze houden rekening met diverse doelgroepen. Zo worden er speciale podia gebouwd voor mensen met een rolstoel of zijn er live tolken aanwezig op het evenement voor doven en slechthorenden", zegt Wolters die ook bestuurslid is van Limburg Hoort Zo!. Die organisatie zet zich in voor doven en slechthorenden.

Lees ook: Roermond zet twee extra pleinen in tijdens The Passion

Bakcarrière
De pabostudent rondt naar verwachting dit voorjaar zijn opleiding af. "Mijn bakcarrière loopt op rolletjes. Qua bakken ben ik twee weken geleden een andere richting ingeslagen om mijzelf weer eens uit te dagen. Ik ben begonnen met het maken van bonbons met diverse vullingen met en zonder alcohol. Ook ben ik een webshop begonnen."

Lees hier meer over The Passion

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen