Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bakker Cas: 'Niet huilen op televisie, dat is niet stoer'

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 21:00

Publieksfavoriet Cas Wolters uit Sint Odiliënberg kijkt met trots en vreugde terug op zijn tijd bij Heel Holland Bakt. Ook al moest hij toch even huilen toen hij hoorde dat hij naar huis moest.

"Ik dacht nog van 'Cas niet huilen op televisie dat is niet stoer'. Maar ja, als de tranen komen, dan kun je ze ook niet wegduwen", zegt de jonge bakker tegen L1.

Voor gek verklaard
"Ik was vooral trots op dat ik zover ben gekomen, dat had ik zelf nooit verwacht. Als je mij een jaar geleden gezegd had dat ik mee zou doen met Heel Holland Bakt dan had ik je voor gek verklaard, haha." De 23-jarige koekjes- en taartenbakker werd zondagavond door de jury van het populaire Omroep Max-programma naar huis gestuurd.

Rollercoaster
"De hele periode was een wilde rollercoaster, en deze rollercoaster gaat geloof ik ook nog eventjes door. Week in week uit oefenen, bakken, proeven, boodschappen doen, dingen voor school proberen bij te houden en ga zo maar door. Het scheelt dat ik van wilde achtbanen houd", vertelt Cas.

Lees ook: Heel Holland huilt: bakker Cas uitgeschakeld

Technieken
Ook heeft de hobbybakker veel geleerd van zijn tijd bij het programma. "Tijdens mijn deelname heb ik ontzettend veel nieuwe technieken geleerd. Doordat we een hechte club waren, vertelde iedereen ook hoe ze de taarten gebakken hadden. We kregen dus niet alleen maar tips van de jury, maar ook van elkaar. Doordat we elkaars taarten mochten proeven heb ik ook heel wat nieuwe smaakcombinaties geleerd", vertelt de bakker enthousiast.

Bakambities zijn er zeker. "Mij lijkt het erg leuk om een eigen bakprogramma te hebben. Of mijn docent zijn te combineren met bakken." De student aan de Pabo vindt het jammer dat hij moest stoppen, maar hij gunt het de dames die verder gaan in de bakwedstrijd ook. "Ik heb vier topvrouwen achter mij mogen laten!"

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen