bakker slager

Belgische vlaai bij Maastrichtse slager

Een slager uit het Maastrichtse Wolder en een bakker uit het Belgische Vroenhoven werken noodgedwongen samen. De grens tussen Maastricht en Vroenhoven is dicht door werkzaamheden.

Grote brand Roermond (4 dec 2019)
Dit weten we over brand Roermond: operaties opgeschort

Door de grote brand bij het industriƫle bakkersbedrijf Mission Foods in Roermond waren de operaties in het Laurentius Ziekenhuis opgeschort.

Roermond brand (4 dec 2019)
Grote brand bij industriebakker Roermond

Bij een bakkerij op bedrijventerrein Heide-Roerstreek in Roermond is woensdagmorgen een grote brand uitgebroken.

Gelderse bakker trakteert Fortuna-spelers op taart

Bakker Paul Berntsen uit Didam heeft voor de selectie van Fortuna Sittard taarten gebakken als dank voor de Sittardse overwinning op NAC Breda.

Inbrekers bezorgen bakker uit Meerlo fikse kater

Ruben Lambi is nog steeds van slag door de inbraak in zijn bakkerij in Meerlo. Op Aswoensdag kreeg hij een flinke kater te verwerken.

Geen saaie stukken lezen, maar taart bakken voor gouverneur

Gouverneur Theo Bovens hoefde vrijdagochtend geen bestuurlijke stukken door te spitten, maar moest aan de slag met het bakken van taart.

Video: nep-taartenbezorger levert alleen kletskoek

Een oplichter is bezig een slaatje te slaan onder de vlag van bakkerij Voncken uit Kerkrade.

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Panningen

In een verzamelgebouw op het industrieterrein in Panningen is vrijdagmorgen vroeg een grote brand uitgebroken.

Bakkers draaien overuren voor carnavalslekkernijen

Bakkerijen in Limburg draaien overuren om carnavalsvierend Limburg van nonnevotten en andere snelle happen te voorzien.

Hoogleraar: Te veel zout in Limburgs brood

De bakkerij-sector moet beter in de gaten worden gehouden. Die verwerkt namelijk op grote schaal te veel zout in broden.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten