Overslaan en naar de inhoud gaan

Bakje yoghurt oorzaak van onrust in azc Weert

Geplaatst opmaandag 30 november 2015 - 6:56

De politie rukte zondagavond massaal uit naar het asielzoekerscentrum (azc) in Weert vanwege een meningsverschil over een bakje yoghurt.

Een bewoner had volgens wethouder Harrie Litjens een bakje yoghurt mee willen nemen uit de eetzaal. Bewakers wilden hem tegenhouden, omdat dit niet is toegestaan.

In opstand
Een groep bewoners kwam hiertegen in het geweer. Zij sloegen een aantal brandmelders in. De beveiliging vond de dreiging te groot en sloeg groot alarm. Een groot deel van de opgetrommelde politiemacht hoefde niet in actie te komen en vertrok al snel weer. Een kleine tien politiewagens bleven achter. Er werd één persoon opgepakt.

Ontevredenheid
Volgens bewoners die het azc verlieten en naar vrienden in Weert gingen, was er geen sprake van ‘oorlog’. Andere bewoners vertelden dat er grote ontevredenheid is over de leefomstandigheden en het eten.

Ook de omwonenden van de voormalige Van Hornekazerne verzamelden zich ongerust aan de poort nadat ze waren gealarmeerd door de opkomst van tientallen agenten en marechaussees. Zij beklaagden zich over het gebrek aan informatie over wat er gaande was in de oude kazerne.

Lees ook: Onrust bij asielzoekerscentrum in Weert

Dagelijks het belangrijkste Limburgse nieuws in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door een tijdelijke actie ontvang je nu ook nog eens vier weken lang de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extra beveiliging bij asielzoekerscentrum in Weert
conflict, azc, weert
Onrust bij asielzoekerscentrum in Weert
Knokpartij in azc Weert, vier bewoners aangehouden
Ruim 400 politiemeldingen over azc-locaties in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen