Overslaan en naar de inhoud gaan

Bajesmedewerkster ontslagen na relatie met gevangene

Geplaatst opdinsdag 20 april 2021 - 7:00

Een medewerkster van de gevangenis in Roermond is begin deze maand ontslagen, omdat ze een relatie had met een gevangene. De vrouw zou dit ook hebben toegegeven tegenover de gevangenisdirectie.

Dat blijkt uit informatie van L1. Gevangeniswoordvoerder Robert Meijer bevestigt dat 'ontslag is verleend'.

Lees ook: Gevangenisbeveiliger ontslagen na 'ongewenst contact'

Niet meer welkom
Dat gebeurde op 2 april. De vrouw zou een relatie hebben, of hebben gehad, met een gedetineerde die in de laatste fase van zijn straf zat. Dat omschrijft de gevangenis als 'veelvuldig ongeoorloofd contact hebben met een gedetineerde', iets dat wordt gezien als een integriteitsschending. Daarom is de vrouw ontslagen. "Met in achtneming van de wettelijke opzegtermijnen", zegt Meijer daarover.

"Gedurende deze tijd zal betrokkene geen werkzaamheden meer verrichten en zal deze persoon de inrichting niet meer betreden."

Geen wachtgeld
Volgens de gevangeniswoordvoerder krijgt de medewerkster, los van de wettelijk verplichte uitkeringen, geen geld mee. "Aan betrokkene is geen transitievergoeding toegekend. Ook heeft deze persoon geen recht op bijvoorbeeld wachtgeld." De gevangene met wie ze de relatie aanging, is inmiddels overgeplaatst naar een andere bajes.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen