Overslaan en naar de inhoud gaan

Bahrein-Merida slaat eerste slag bij Hammer Series

Geplaatst opvrijdag 1 juni 2018 - 19:45

Het team van Bahrein-Merida heeft vrijdagavond de meeste punten gepakt bij de Hammer Climb, het eerste onderdeel van de driedaagse Hammer Series.

Op en rond de Vaalserberg bleef de ploeg de Belgische nummers twee en drie Lotto Soudal en Quick-Step Floors ruimschoots voor.

Klimwedstrijd
De deelnemende teams mochten vijf renners inzetten in de klimwedstrijd, die bestond uit elf rondes van zeven kilometer. Bij iedere passage op de finishstreep kregen de eerste tien renners punten, wat uiteindelijk leidde tot een eindresultaat per ploeg.

Dumoulin
​Bahrein-Merida ging vrijdagavond met 1371 punten aan de haal, Lotto Soudal pakte 973 punten, gevolgd door Quick-Step Floors met 781 punten. Publiekstrekker Tom Dumoulin, die behoorlijk vermoeid was na zijn deelname aan de Giro, stapte al na twee rondes van de fiets. Zijn Team Sunweb werd met 401 punten zevende van de zestien teams.

Lees ook: Dumoulin stapt af in Hammer Climb; besluit over Tour volgt

Onderdelen
Zaterdag volgt op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard het tweede onderdeel. De ploegen rijden daar een sprinterscriterium, waar opnieuw iedere ronde punten zijn te verdienen.

Zondag wordt op dezelfde plek een ploegenachtervolging verreden, waarbij de starttijden worden gebaseerd op het puntenklassement van de twee dagen ervoor. Het team waarvan de vierde renner dan als eerste over de streep komt, mag zich eindwinnaar noemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen