Overslaan en naar de inhoud gaan

Baggen begonnen aan monstertocht voor dieren Born

Geplaatst opzondag 3 mei 2020 - 8:00

Henk Baggen is zondagmorgen om 6:00 uur gestart aan zijn 100 kilometer lange rolstoeltocht. Dat doet hij niet zomaar.

De 54-jarige rolstoelgebruiker uit Limbricht wil met zijn monstertocht namelijk geld inzamelen voor de dieren van Kasteelpark Born.

Kennedymars
Lange afstanden rijden is hem niet vreemd. Zo deed hij al 34 keer mee aan de Kennedymars. "Ik heb nog nooit 100 kilometer achter elkaar gereden. De Kennedymars is 80 kilometer, dus ik ben benieuwd." Baggen is naar verwachting tussen de 11 en 12 uur onderweg.

Vrijwilliger
Baggen zou eigenlijk zaterdag al van start gaan maar heeft het één dag uitgesteld vanwege de regenbuien. Theo Meeks, beheerder van het dierenpark, is erg blij met de actie van Baggen. "Hij is vrijwilliger van ons park en het is fantastisch dat hij dit gaat doen. Ik rij een gedeelte achter hem aan in de volgauto en we gaan hem zo veel mogelijk steunen."

Adoptie
Kasteelpark Born is de laatste weken overspoeld met donaties. "Mensen kunnen een dier adopteren en dat is al bijna 1500 keer gedaan. We hebben een echt familiepark en een sterke band met de regio. Dat zie je nu terug. Mensen gunnen ons wat in deze crisistijd. Het is fantastisch", aldus Meeks.

Video: L1

Lees ook: Gesloten Kasteelpark Born biedt alle dieren ter adoptie aan

Voedsel
Op dit moment staat de teller op ongeveer 70.000 euro. Meeks hoopt binnenkort te kunnen melden dat er 1 ton is opgehaald. "Dat klinkt veel, maar daar kunnen we een paar maanden op teren. Er gaan iedere dag grote hoeveelheden hooi, stro, vis, kip en brokken doorheen. De kosten van voeding gaan door, terwijl de inkomsten weg zijn gevallen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen