Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Baexem, Haelen en Grubbenvorst krijgen stations'

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 6:52

Baexem, Haelen en Grubbenvorst krijgen de komende jaren allemaal een treinstation.

Dat blijkt tenminste uit een plan van spoorbeheerder ProRail waarover De Telegraaf schrijft. Woensdag worden de plannen officieel gepresenteerd. In 2028 zouden de stations klaar moeten zijn.

Opknapbeurt
De nieuwe opstapplaatsen moeten er samen met de al eerder aangekondigde opknapbeurten van bestaande stations ervoor zorgen dat meer mensen gebruik gaan maken van het openbaar vervoer. De stations moeten nog meer dan nu knooppunten worden waar trein, bus en fiets samen komen.

Lees ook: Hoogste cijfer voor station Schin op Geul

Verrassing
Het geplande station Venlo-Grubbenvorst komt als een verrassing. Het plan was om dat te bouwen tegelijk met de elektrificatie van de Maaslijn, maar omdat de kosten daarvan opliepen werd het station een jaar geleden geschrapt.

Lees ook: Streep door aanleg station Grubbenvorst

Leudal
Ook over de stations van Baexem en Haelen wordt al lang gesproken, omdat op de bijna 25 kilometer tussen Weert en Roermond geen enkele plek voor treinreizigers is om op te stappen. Het oorspronkelijke station van Baexem sloot in 1938 de deuren, de laatste trein in Haelen stopte een jaar later.

Lees ook: Leudal wil werk van stations Baexem en Haelen

Maastricht-Noord
Op de lijst van ProRail staat ook 'Maastricht Noord' ingetekend als nieuw station. Dat bestaat echter al sinds 2013, ter hoogte van de wijk Nazareth. Daar stoppen op dit moment alleen treinen op de lijn Maastricht-Heerlen. Volgens de plannen komen er ook perrons voor de trein richting Sittard en Roermond.

Miljarden
In totaal komen er in Nederland 30 stations bij, en worden de bestaande stations opgeknapt. De hele operatie gaat volgens ProRail zo'n 3,5 miljard euro kosten. Dat geld moet komen van het rijk, provincies, gemeenten en de vervoerders zelf.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen