Overslaan en naar de inhoud gaan

'Baexem, Haelen en Grubbenvorst krijgen stations'

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 6:52

Baexem, Haelen en Grubbenvorst krijgen de komende jaren allemaal een treinstation.

Dat blijkt tenminste uit een plan van spoorbeheerder ProRail waarover De Telegraaf schrijft. Woensdag worden de plannen officieel gepresenteerd. In 2028 zouden de stations klaar moeten zijn.

Opknapbeurt
De nieuwe opstapplaatsen moeten er samen met de al eerder aangekondigde opknapbeurten van bestaande stations ervoor zorgen dat meer mensen gebruik gaan maken van het openbaar vervoer. De stations moeten nog meer dan nu knooppunten worden waar trein, bus en fiets samen komen.

Lees ook: Hoogste cijfer voor station Schin op Geul

Verrassing
Het geplande station Venlo-Grubbenvorst komt als een verrassing. Het plan was om dat te bouwen tegelijk met de elektrificatie van de Maaslijn, maar omdat de kosten daarvan opliepen werd het station een jaar geleden geschrapt.

Lees ook: Streep door aanleg station Grubbenvorst

Leudal
Ook over de stations van Baexem en Haelen wordt al lang gesproken, omdat op de bijna 25 kilometer tussen Weert en Roermond geen enkele plek voor treinreizigers is om op te stappen. Het oorspronkelijke station van Baexem sloot in 1938 de deuren, de laatste trein in Haelen stopte een jaar later.

Lees ook: Leudal wil werk van stations Baexem en Haelen

Maastricht-Noord
Op de lijst van ProRail staat ook 'Maastricht Noord' ingetekend als nieuw station. Dat bestaat echter al sinds 2013, ter hoogte van de wijk Nazareth. Daar stoppen op dit moment alleen treinen op de lijn Maastricht-Heerlen. Volgens de plannen komen er ook perrons voor de trein richting Sittard en Roermond.

Miljarden
In totaal komen er in Nederland 30 stations bij, en worden de bestaande stations opgeknapt. De hele operatie gaat volgens ProRail zo'n 3,5 miljard euro kosten. Dat geld moet komen van het rijk, provincies, gemeenten en de vervoerders zelf.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen