Overslaan en naar de inhoud gaan

Badmintonster Seinen lijdt nederlaag zonder gevolgen

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 12:12

Na twee overwinningen in de eerste twee olympische groepsduels zijn de badmintonsters Cheryl Seinen en Selena Piek in hun derde - en laatste - poulewedstrijd tegen een nederlaag aangelopen.

De uit Roermond afkomstige Seinen verloor met haar dubbelpartner in twee sets van het Japanse topduo Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara. Daardoor sluit het Nederlands duo de groepsfase als nummer twee af.

Lees ook: LIVE: Droom Franssen spat uiteen, teamsporters nog in actie

Al zeker van kwartfinale
De nederlaag heeft geen serieuze implicaties, want Seinen en Piek waren al verzekerd van hun plek in de kwartfinale van het gemengd dubbel. Donderdag komen ze in die kwartfinale in actie, tegen nog onbekende tegenstanders.

Nipt
De Japanse opponenten golden op voorhand als favoriet voor de winst in de laatste groepswedstrijd. Toch konden Seinen en Piek zich knap meten met hun tegenstanders en verloren ze die set héél nipt: 24-22. In de tweede set namen Matsumoto en Nagahara voortijdig afstand en beslisten ze het duel met een setstand van 21-15.

Debuut
Het is voor Seinen (25) haar eerste optreden op de Olympische Spelen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen