Overslaan en naar de inhoud gaan

Badmintonster Cheryl Seinen: 'Ik kom van ver'

Geplaatst opmaandag 4 februari 2019 - 11:38

Cheryl Seinen (23) werd dit weekend voor de derde keer op rij Nederlands kampioen badminton in het vrouwendubbel.

De Roermondse timmert hard aan de weg om over anderhalf jaar op de Olympische Spelen in Tokio te staan.

Niet goed genoeg
Op haar dertiende verliet ze haar ouderlijk huis in Roermond om in Amstelveen op een hoger niveau te kunnen trainen. "In Limburg ligt het niveau toch iets lager dan in het noorden”, zegt Seinen. Na drie jaar Amstelveen vertrok Seinen naar het topsportcentrum in Papendal waar ze intern ging. Tot het moment dat de badmintonbond door financiële problemen de selectie moest verkleinen. "Ik kreeg te horen dat ik niet goed genoeg was. Dat is geen leuk nieuws om te horen. Maar ik ging niet bij de pakken neerzitten."

Come-back
Het slechte nieuws gaf Seinen juist nog meer motivatie en ging zodoende op zoek naar een nieuwe club. Ze kwam uiteindelijk in Almere terecht om te werken aan haar comeback. En met succes. "Na drie jaar hard werken werd ik uiteindelijk toch weer geselecteerd door de badmintonbond. Ik heb nog met de trainers gesproken die mij eerder vertelden dat ik niet goed genoeg was. Ze waren verbaasd en zagen dit absoluut niet aankomen", zegt Seinen trots.

Lees ook: Seinen en Piek winnen NK Badminton voor derde keer

Olympische Spelen
De Limburgse badmintonspeelster traint inmiddels weer in Arnhem en is hard op weg om een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio te bemachtigen. In het vrouwendubbel zijn de kansen het grootst. In het gemengd dubbel zullen de kansen minder groot zijn voor Seinen. Ze kreeg recent Jacco Arends als nieuwe dubbelpartner aangewezen. "Dat is natuurlijk vervelend. Je moet weer vanaf nul beginnen aangezien je geen ranking hebt. We gaan er het beste van maken en proberen samen alsnog de Olympische Spelen te bereiken."

Lees ook: Nieuwe partner voor badmintonster Cheryl Seinen

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen