Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Badmintonster Cheryl Seinen: 'Ik kom van ver'

Geplaatst opmaandag 4 februari 2019 - 11:38

Cheryl Seinen (23) werd dit weekend voor de derde keer op rij Nederlands kampioen badminton in het vrouwendubbel.

De Roermondse timmert hard aan de weg om over anderhalf jaar op de Olympische Spelen in Tokio te staan.

Niet goed genoeg
Op haar dertiende verliet ze haar ouderlijk huis in Roermond om in Amstelveen op een hoger niveau te kunnen trainen. "In Limburg ligt het niveau toch iets lager dan in het noorden”, zegt Seinen. Na drie jaar Amstelveen vertrok Seinen naar het topsportcentrum in Papendal waar ze intern ging. Tot het moment dat de badmintonbond door financiële problemen de selectie moest verkleinen. "Ik kreeg te horen dat ik niet goed genoeg was. Dat is geen leuk nieuws om te horen. Maar ik ging niet bij de pakken neerzitten."

Come-back
Het slechte nieuws gaf Seinen juist nog meer motivatie en ging zodoende op zoek naar een nieuwe club. Ze kwam uiteindelijk in Almere terecht om te werken aan haar comeback. En met succes. "Na drie jaar hard werken werd ik uiteindelijk toch weer geselecteerd door de badmintonbond. Ik heb nog met de trainers gesproken die mij eerder vertelden dat ik niet goed genoeg was. Ze waren verbaasd en zagen dit absoluut niet aankomen", zegt Seinen trots.

Lees ook: Seinen en Piek winnen NK Badminton voor derde keer

Olympische Spelen
De Limburgse badmintonspeelster traint inmiddels weer in Arnhem en is hard op weg om een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio te bemachtigen. In het vrouwendubbel zijn de kansen het grootst. In het gemengd dubbel zullen de kansen minder groot zijn voor Seinen. Ze kreeg recent Jacco Arends als nieuwe dubbelpartner aangewezen. "Dat is natuurlijk vervelend. Je moet weer vanaf nul beginnen aangezien je geen ranking hebt. We gaan er het beste van maken en proberen samen alsnog de Olympische Spelen te bereiken."

Lees ook: Nieuwe partner voor badmintonster Cheryl Seinen

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen