Overslaan en naar de inhoud gaan

Badmintonduo Seinen en Piek uitgeschakeld in kwartfinales

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 13:10

Badmintonspeelsters Cheryl Seinen en Selena Piek zijn bij de Olympische Spelen in Tokio in de kwartfinales van het dubbelspel uitgeschakeld.

Het Nederlandse duo verloor in de Musashino Forest Sport Plaza tegen het als vierde geplaatste Zuid-Koreaanse koppel Lee Sohee/Shin Seungchan. Piek en Seinen verloren in twee games: 8-21 17-21.

Tussensprint
In de eerste set nam Korea snel een 13-2 voorsprong en gaf die niet meer uit handen. In de tweede game hield Nederland tot 7-7 gelijke tred, waarna de Koreaanse vrouwen een tussensprint plaatsten, maar Nederland toch weer wist terug te komen tot 19-17.

Selena Piek
Het duo had zich bij de laatste acht op het olympisch toernooi geschaard door twee van hun drie groepswedstrijden te winnen. De 29-jarige Piek was in Tokio ook actief in het gemengd dubbel met Robin Tabeling. In dat toernooi wist ze de kwartfinales niet te bereiken. Ze is bezig aan haar tweede Spelen. Met Eefje Muskens aan haar zijde was in Rio 2106 ook de kwartfinale het eindstation.

Debuut op Spelen
Voor de 25-jarige uit Roermond afkomstige Seinen waren het de eerste Spelen. Ze vormt al enkele jaren een succesvol duo met Piek, met als hoogtepunt twee Europese bronzen medailles (in 2018 en 2021).

Lees ook: Badmintonster Seinen lijdt nederlaag zonder gevolgen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen