Overslaan en naar de inhoud gaan

Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma

Geplaatst opwoensdag 19 juli 2017 - 7:52

Een badmeester van zwembad Mosaqua in Gulpen ligt onder vuur nadat hij een jongetje met een A-diploma weigerde toe te laten in een deel van het zwembad. De badmeester vond de zwemvaardigheid van Sam niet voldoende.

René Tissot, de vader van Sam, was het absoluut niet eens met het besluit van de badmeester en plaatste een woedend bericht op Facebook. Hij haalt daarin flink uit naar het zwemparadijs in het algemeen en de badmeester in het bijzonder.

Woedend
Vader René vindt dat zijn zoon dankzij zijn A-diploma toegelaten had moeten worden. "Zij mogen blijkbaar besluiten dat het diploma, dat overal in Nederland na een x-aantal lessen via een examen wordt afgegeven, in Mosaqua niks waard is en je bent overgeleverd aan de welwillendheid van de badmeester", schrijft hij boos.

Zijn verhaal zorgt voor veel verontwaardiging op Facebook. Zijn post is inmiddels al honderden keren gedeeld.

Bedreigd
De betreffende badmeester is flink geschrokken van alle ophef rond dit incident, zegt directeur Bertil Kaanen van Mosaqua in De Limburger. "Hij voelt zich erg ongemakkelijk en ook wel bedreigd." De directeur schaart zich achter zijn medewerker en vindt dat de badmeester juist heeft gehandeld.

"De betreffende badmeester heeft samen met twee andere personeelsleden besloten dat de jongen niet voldoende zwemvaardig was voor ons zwembad. Dat is heel zielig voor het kindje. Dat snappen wij", zegt de directeur in de krant. Maar hij wijst erop dat zijn badmeesters verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in het zwembad. En veiligheid gaat boven alles.

Huisregels
"We hebben huisregels. Die regels zijn best streng, maar ook rechtvaardig", legt hij in de krant uit. Dat de badmeesters verantwoordelijk zijn voor de veiligheid bewees een uitspraak van de rechter in Utrecht afgelopen juni wel. Toen werd drie badmeesters schuldig bevonden aan de dood van een meisje tijdens het schoolzwemmen.

Het zwembad weet nog niet of het stappen gaat ondernemen tegen de vader van het jongetje. Eerst komt er een gesprek met de betreffende badmeester.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Zwembad neemt geen stappen tegen boze vader
Stormloop op zwembad, gemeente zet verkeersregelaars in
Zwembad Mosaqua onder de loep bij gemeente
Warme zomer bezorgt zwembad Mosaqua topdrukte
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen