Overslaan en naar de inhoud gaan

Bacterie uitgebroken in ziekenhuis Maastricht

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 16:01

Het ziekenhuis in Maastricht wordt geplaagd door de VRE-bacterie. De bacterie kan niet worden behandeld met gangbare antibiotica. Dat is vooral een probleem voor mensen die met deze bacterie zijn besmet.

De bacterie werd drie weken geleden ontdekt. Daarna werden maatregelen genomen.

Extra testen
Zo zijn meerdere kamers op verschillende afdelingen gedesinfecteerd, zegt een medewerker van het ziekenhuis. De ontsmettingsronde heeft niet geleid tot een opnamestop of problemen met de capaciteit. Wel hebben de laboratoria extra werk vanwege het afnemen van extra testen.

Verzwakt
De bacterie vormt geen risico voor gezonde mensen. Ook mensen met een verzwakte afweer krijgen er waarschijnlijk geen last van.

Hoelang er nog extra hygiënemaatregelen in Maastricht nodig zijn, is niet duidelijk. Mensen die in het ziekenhuis liggen of op bezoek gaan, moeten bijvoorbeeld hun handen goed wassen na een bezoek aan het toilet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen