Overslaan en naar de inhoud gaan

Bacterie uitgebroken in ziekenhuis Maastricht

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 16:01

Het ziekenhuis in Maastricht wordt geplaagd door de VRE-bacterie. De bacterie kan niet worden behandeld met gangbare antibiotica. Dat is vooral een probleem voor mensen die met deze bacterie zijn besmet.

De bacterie werd drie weken geleden ontdekt. Daarna werden maatregelen genomen.

Extra testen
Zo zijn meerdere kamers op verschillende afdelingen gedesinfecteerd, zegt een medewerker van het ziekenhuis. De ontsmettingsronde heeft niet geleid tot een opnamestop of problemen met de capaciteit. Wel hebben de laboratoria extra werk vanwege het afnemen van extra testen.

Verzwakt
De bacterie vormt geen risico voor gezonde mensen. Ook mensen met een verzwakte afweer krijgen er waarschijnlijk geen last van.

Hoelang er nog extra hygiënemaatregelen in Maastricht nodig zijn, is niet duidelijk. Mensen die in het ziekenhuis liggen of op bezoek gaan, moeten bijvoorbeeld hun handen goed wassen na een bezoek aan het toilet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen