Overslaan en naar de inhoud gaan

Babyfotowinnaar Micah in de spotlights

Geplaatst opmaandag 31 juli 2017 - 7:00

Dit voorjaar won Micah de babyfotowedstrijd van 1Limburg. In de finale kreeg zijn foto de meeste stemmen. Hij won daarmee een professionele fotoshoot. Bekijk hier het resultaat.

De winnende babyfoto werd gemaakt tijdens een gezellig dagje uit.

Lekker gebakje
Ze brachten samen een bezoek aan een vriendin in Amsterdam. "Wij waren aan het genieten van een lekker gebakje. Micah begon ervan te watertanden en wilde uiteraard graag een hapje proeven. Hij vond het heel lekker", vertelt moeder Cindy.

De babyfoto van Micah uit Weert kreeg in de finale de meeste stemmen.

Bijzondere naam
Micah is het eerste kindje van Cindy en Archel uit Weert. Ze vernoemden hun zoon naar Miek, de moeder van Cindy. Zij overleed toen Cindy zwanger was van Micah. "Een heftige tijd, maar zo mooi dat we haar op deze manier als het ware kunnen eren", vindt Cindy "We hebben de naam nog samen met mama uitgekozen en ook de babykamer hebben we nog samen ingericht. Heel waardevol."

Foto: Lisette van Aerle

Niet stilzitten
Liefdevol, knuffelkont, druk en een tikkeltje ongeduldig. Zo omschrijft Cindy haar zoontje. "Spelen met zijn speelgoed, klimmen op de bank, stiekem aan kabels zitten en dan heel ondeugend omkijken of wij het ook zien, verstoppertje spelen. Micah wil continu bezig zijn. Het woord 'stilzitten' komt niet in zijn woordenboek voor."

Tikkeltje ongeduldig
Die ongeduldigheid bewees hij tijdens zijn geboorte al. "De ontsluiting vorderde zo snel, dat er geen tijd meer was om naar het ziekenhuis te gaan. Sterker nog, er was geen tijd meer om naar boven te gaan om comfortabel in bed te bevallen", vertelt Cindy. Dus kwam Micah midden in de woonkamer ter wereld, op de vloer. "Met op de achtergrond de tune van Goede Tijden, Slechte Tijden: 'de tijd van onbezorgdheid is voorbij...'"

Foto: Lisette van Aerle

Fotowedstrijd
In eerste instantie twijfelde Cindy over deelname aan onze babyfotowedstrijd. "Ik dacht: 'er doen zoveel kindjes mee, de kans om te winnen is maar klein'." Dus besloot ze geen foto in te sturen. Ze werd er door bekenden meermaals op gewezen toch mee te doen, maar ze bleef tot het eind twijfelen. Op de allerlaatste dag besloten ze samen toch een foto in te sturen.

Foto: Lisette van Aerle

Iedereen hielp mee
Om stemmen te werven riep Cindy familie en vrienden via social media op om te stemmen op de foto van Micah. Maar ze hebben waarschijnlijk het nog het meest te danken aan de kinderen uit de buurt. "Buurmeisjes Sam en Jona en oppas Romy hebben in de buurt geflyerd en zijn zelfs bij de lokale supermarkt gaan staan om stemmen te verzamelen. Hartstikke leuk!" De drie meiden komen regelmatig langs om met Micah te spelen.

Foto: Lisette van Aerle

Super fotoshoot
Terugkijkend was Cindy toch wel heel blij dat ze mee hebben gedaan met de babyfotowedstrijd. De prijzen vonden ze echt grandioos. "Het warme onthaal bij Wealer, waar we de autostoel uitgereikt kregen." Ook de fotoshoot viel in goede aarde. "We hebben hele mooie foto's gekregen, van een fotografe die echt oog had voor detail." De cadeaubon van Klijntje bewaren ze nog even, tot Micah naar een volgend kledingmaatje groeit.

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan vanaf maandag een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie. Dit jaar is het mogelijk om het hele jaar een babyfoto te uploaden.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ruim 500 babyfoto's te zien, insturen kan deze week nog
Stem op de leukste babyfoto van Limburg | 2016
Deze babyfoto kreeg de meeste stemmen... | 2016
Dit zijn de leukste babyfoto's van Limburg | 2016
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen