Overslaan en naar de inhoud gaan

Babyfotowinnaar Micah in de spotlights

Geplaatst opmaandag 31 juli 2017 - 7:00

Dit voorjaar won Micah de babyfotowedstrijd van 1Limburg. In de finale kreeg zijn foto de meeste stemmen. Hij won daarmee een professionele fotoshoot. Bekijk hier het resultaat.

De winnende babyfoto werd gemaakt tijdens een gezellig dagje uit.

Lekker gebakje
Ze brachten samen een bezoek aan een vriendin in Amsterdam. "Wij waren aan het genieten van een lekker gebakje. Micah begon ervan te watertanden en wilde uiteraard graag een hapje proeven. Hij vond het heel lekker", vertelt moeder Cindy.

De babyfoto van Micah uit Weert kreeg in de finale de meeste stemmen.

Bijzondere naam
Micah is het eerste kindje van Cindy en Archel uit Weert. Ze vernoemden hun zoon naar Miek, de moeder van Cindy. Zij overleed toen Cindy zwanger was van Micah. "Een heftige tijd, maar zo mooi dat we haar op deze manier als het ware kunnen eren", vindt Cindy "We hebben de naam nog samen met mama uitgekozen en ook de babykamer hebben we nog samen ingericht. Heel waardevol."

Foto: Lisette van Aerle

Niet stilzitten
Liefdevol, knuffelkont, druk en een tikkeltje ongeduldig. Zo omschrijft Cindy haar zoontje. "Spelen met zijn speelgoed, klimmen op de bank, stiekem aan kabels zitten en dan heel ondeugend omkijken of wij het ook zien, verstoppertje spelen. Micah wil continu bezig zijn. Het woord 'stilzitten' komt niet in zijn woordenboek voor."

Tikkeltje ongeduldig
Die ongeduldigheid bewees hij tijdens zijn geboorte al. "De ontsluiting vorderde zo snel, dat er geen tijd meer was om naar het ziekenhuis te gaan. Sterker nog, er was geen tijd meer om naar boven te gaan om comfortabel in bed te bevallen", vertelt Cindy. Dus kwam Micah midden in de woonkamer ter wereld, op de vloer. "Met op de achtergrond de tune van Goede Tijden, Slechte Tijden: 'de tijd van onbezorgdheid is voorbij...'"

Foto: Lisette van Aerle

Fotowedstrijd
In eerste instantie twijfelde Cindy over deelname aan onze babyfotowedstrijd. "Ik dacht: 'er doen zoveel kindjes mee, de kans om te winnen is maar klein'." Dus besloot ze geen foto in te sturen. Ze werd er door bekenden meermaals op gewezen toch mee te doen, maar ze bleef tot het eind twijfelen. Op de allerlaatste dag besloten ze samen toch een foto in te sturen.

Foto: Lisette van Aerle

Iedereen hielp mee
Om stemmen te werven riep Cindy familie en vrienden via social media op om te stemmen op de foto van Micah. Maar ze hebben waarschijnlijk het nog het meest te danken aan de kinderen uit de buurt. "Buurmeisjes Sam en Jona en oppas Romy hebben in de buurt geflyerd en zijn zelfs bij de lokale supermarkt gaan staan om stemmen te verzamelen. Hartstikke leuk!" De drie meiden komen regelmatig langs om met Micah te spelen.

Foto: Lisette van Aerle

Super fotoshoot
Terugkijkend was Cindy toch wel heel blij dat ze mee hebben gedaan met de babyfotowedstrijd. De prijzen vonden ze echt grandioos. "Het warme onthaal bij Wealer, waar we de autostoel uitgereikt kregen." Ook de fotoshoot viel in goede aarde. "We hebben hele mooie foto's gekregen, van een fotografe die echt oog had voor detail." De cadeaubon van Klijntje bewaren ze nog even, tot Micah naar een volgend kledingmaatje groeit.

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan vanaf maandag een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie. Dit jaar is het mogelijk om het hele jaar een babyfoto te uploaden.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ruim 500 babyfoto's te zien, insturen kan deze week nog
Stem op de leukste babyfoto van Limburg | 2016
Deze babyfoto kreeg de meeste stemmen... | 2016
Dit zijn de leukste babyfoto's van Limburg | 2016
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen