Overslaan en naar de inhoud gaan

Baby van zeven weken oud besmet met coronavirus

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 7:41

Niet alleen oudere mensen worden ziek van het coronavirus. Ook baby Eibhilin van zeven weken oud uit Reuver bleek besmet. Ze kreeg koorts en moest twee nachten in het ziekenhuis in Venray blijven.

Vader Daniël en moeder Megan uit Reuver vertellen bij Hart van Nederland dat het kleine meisje woensdag koorts kreeg en bij de huisartsenpost getest werd. "Ze was positief, het was corona."

Vader besmet
Anderhalve week geleden kreeg Daniël de Wit last van alle symptomen van het coronavirus. Hij liep de besmetting waarschijnlijk tijdens zijn werk in de zorg op. De zeven weken oude Eibhilin had al een lastige start door een oogaandoening en bleek vatbaar voor het virus.

Ziekenhuis
Het kleine meisje kreeg koorts, maar had geen last van benauwdheid. Ze werd in het VieCuri Ziekenhuis in Venray opgenomen en moest daar twee nachten blijven. Alleen moeder Megan mocht bij haar dochtertje zijn.

Na twee dagen bleef Eibhilin stabiel en mocht ze van de artsen thuis aansterken, onder controle van haar ouders. "We hebben een lijst meegekregen van het ziekenhuis waar we op moeten letten. Of ze koorts heeft, benauwd is, elke verandering moeten we meteen doorgeven", vertellen ze bij Hart van Nederland.

In quarantaine
Het gezin verblijft sindsdien in quarantaine thuis. Er mag geen visite langskomen. Daniël en Megan willen iedereen graag op het hart drukken dat ook jonge kinderen ziek kunnen worden van het coronavirus. "Al is de kans klein, ook kinderen krijgen het coronavirus en kunnen het doorgeven."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen