deurbel studentenhuis (21 sep 2021)

Nepagenten lichten buitenlandse studenten in Maastricht op

In Maastricht zijn nepagenten actief, die het met een babbeltruc lukt om buitenlandse studenten tot duizenden euro's af te troggelen.

Babbeltruc
Babbeltruc: 'Ik heb staan roepen, dreigen en schelden'

Een 88-jarige vrouw uit Schinnen werd vorige week slachtoffer van een babbeltruc. Terwijl een vrouw haar bezighield, sloop een man achter haar rug naar boven en nam kostbare sieraden mee.

Deurbel
Ouderen in Zuid-Limburg slachtoffer van babbeltruc

Een groep mensen die zich met een smoesje bij mensen naar binnen kletst, heeft de afgelopen dagen in Zuid-Limburg verschillende slachtoffers gemaakt.

Deurbel
Diefstallen in Heuvelland na babbeltruc door vrouw en kind

In het Heuvelland zijn de afgelopen week verschillende diefstallen gepleegd na een babbeltruc. De politie heeft verschillende meldingen van slachtoffers ontvangen.

Aanbellen
Gemeente Venlo waarschuwt voor oplichter

De gemeente Venlo waarschuwt inwoners om alert te zijn op zogenaamde babbeltrucs.

Cocaïne harddrugs
Man (32) niet terug naar gevangenis voor oplichten ouderen

De Sittardse man die jarenlang oudere mensen oplichtte om zijn drugsverslaving te financieren, hoeft niet terug naar de gevangenis. Deze Michael B. (32) is woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf.

Cocaïne drugs stock
Sittardenaar verzon zieke dochter om verslaving te betalen

Michael B. (32) heeft jarenlang bejaarde mensen opgelicht om zijn cocaïneverslaving te financieren. De Sittardenaar maakte ze geld afhandig met een verzonnen verhaal over een zieke dochter.

Deurbel
Simpelveld waarschuwt inwoners voor babbeltrucs

In Simpelveld is een bedrijf actief met een babbeltruc, zo waarschuwt de gemeente.

Stadhuis Maastricht
Duo opgepakt in Maastricht vanwege babbeltrucs

Een man en een jongere vrouw zijn in Maastricht opgepakt en vastgezet vanwege oplichting. Door middel van babbeltrucs probeerden ze mensen geld afhandig te maken.

stock politie politieauto
Nep-zorgmedewerkers opgepakt voor oplichting

In Nijmegen zijn zaterdag vier verdachten opgepakt op verdenking van oplichting in Maastricht. Het viertal had ten minste drie keer toegeslagen waarbij zeker één keer iets is buitgemaakt.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten