Overslaan en naar de inhoud gaan

Baas RTV Maastricht stapt op

Geplaatst opmaandag 7 maart 2016 - 22:20

Directeur en hoofdredacteur Geert Lamers stapt op bij RTV Maastricht. De 56-jarige Lamers verkast naar het gouvernement, waar hij op 1 mei in dienst treedt als senior beleidsmedewerker cultuur.

Eerder, tussen 2004 en 2008, werkte Lamers ook al op de cultuurafdeling van de provincie.

Nieuwe job
Acht jaar geleden maakte de Maastrichtenaar de overstap naar de stadsomroep, waar hij sindsdien de functie van directeur en hoofdredacteur combineert. Zijn vertrek komt niet als een verrassing. Intern had hij zich onlangs al laten ontvallen dat hij toe was aan een nieuwe job.

Grote omroep
Met tien personeelsleden in vaste dienst, tien freelancers en circa honderd vrijwilligers behoort RTV Maastricht tot de grootste lokale zenders van het land. Sinds eind vorig jaar huist de stadsomroep in het Centre Céramique. Voordien waren de studio en burelen ondergebracht in een ontmanteld schoolgebouw in de wijk Caberg.

Dubbelfunctie
De scheidende omroepbaas beaamt dat de dubbelfunctie van directeur en hoofdredacteur 'niet zelden een lastige' is. "Allebei mooie functies, maar tussen die twee kan het flink schuren". Hij spreekt echter met klem tegen dat daarin de kiem ligt van zijn vertrek. "Zeker niet. Mijn keuze voor de provincie is een puur inhoudelijke."

Bezuinigingen
Behalve met genoemde verhuizing kreeg Lamers te maken met fikse bezuinigingen bij de stadsomroep. De gemeente schroefde dit jaar de subsidie met 75 mille terug tot 375.000 euro. "Een fors gat, dat niet zomaar even valt te dichten. Zeker niet met een verslechterende markt als het gaat om reclame-inkomsten."

Kwaliteit
De kwaliteit van de programma’s is volgens Lamers de voorbije jaren verbeterd. "We leveren nu doorgaans een goed journalistiek product, waarin de Maastrichtse signatuur duidelijker zichtbaar is geworden. Ook het aantal live-reportages neemt flink toe. Al gaat die subsidieverlaging ook in dit opzicht niet ongemerkt voorbij."

Opvolger
Wie Lamers gaat opvolgen, is nog onduidelijk. Naar verwachting neemt het omroepbestuur daarover rond de zomer een besluit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

RTV Maastricht baalt van storingen
RTV Maastricht in maart naar Centre Céramique
Twee Limburgse lokale omroepen genomineerd voor titel
Limburgse omroepen genomineerd voor Omroep Awards
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen