Overslaan en naar de inhoud gaan

Baarlose broers maken furore met virtuele liveshows

Geplaatst opzondag 3 januari 2021 - 18:33

De broers Rick en Bob Jacobs uit Baarlo raakten al hun werk kwijt door corona, maar staan nu in de startblokken om mee te werken aan liveshows van de grootsten der aarde.

Zeven jaar lang is Rick al vj van de Nederlandse top-dj Nicky Romero. Hij begeleidde de dj bij ontelbaar veel optredens op zo’n beetje alle continenten.

Broer
Corona gooit begin dit jaar roet in het eten: zijn agenda werd angstvallig leeg. Toen duidelijk werd dat de situatie langer ging duren dan een paar weken besloot hij samen met zijn broer het roer om te gooien.

Opvallende show
De twee broers zijn beiden opgeleid als game-designer. Ze kunnen digitale werelden creëren vanachter hun computerscherm. Die kennis gebruikten ze voor het maken van een virtuele liveshow voor hun vaste werkgever Nicky Romero. Ze plaatsten de dj op een beweegbaar podium voor een green screen in de studio en creëerden er een volledige wereld omheen. Een show van een uur die aanvoelt als een film waar je in zit.

Concurreren met Tomorrowland
“Die show kwam uit een week voor het online event van Tomorrowland”, vertelt Rick. Het Belgische bedrijf Tomorrowland is een van de grootste dance-festivals ter wereld en staat bekend om zijn gigantische podium-ontwerpen en aandacht voor visueel spektakel. Voor het internet-evenement hadden ze een groot team ingeschakeld. “Toch vonden veel bezoekers de show die wij met ons tweeën in elkaar geknutseld hadden net zo goed of zelfs beter.”

Lady Gaga en The Weeknd
Hun eerste probeersel gooide dus meteen hoge ogen. Romero heeft een wereldwijd publiek en de show heeft gezorgd voor flink wat nieuwe opdrachten. Nadat de show was uitgezonden op een Chinees platform meldden zich Chinese clubs voor filmpjes. En inmiddels zijn ze door Tomorrowland gevraagd om mee te werken aan internationale virtuele shows waar artiesten als Lady Gaga en The Weeknd optreden.

Kantoortje bij pap en mam
Van een situatie met een lege agenda en geen zicht op werk tot werken voor de grootsten der aarde - het kan verkeren. Al missen ze soms ook wel hun oude leven van de wereld overvliegen en feesten met duizenden uitzinnige mensen als publiek. In het voorjaar toen er geen inkomsten binnen kwamen zegden de twee de huur van hun kantoor in Utrecht op. Nu werken ze vanuit een kantoortje in hun ouderlijk huis in Baarlo. Aan de muur een grote wereldkaart met vlaggetjes van de plekken die ooit werden bezocht met Nicky Romero. En een heleboel festivalbandjes ernaast.

Tourleven kriebelt
Rick: “Na zeven jaar onafgebroken touren wilde ik juist wel even iets minder, maar nu ik al een jaar thuis zit begint het wel weer te kriebelen. We zijn nu zeker een nieuwe wereld aan het ontdekken en dat is heel erg leuk. Maar als het dadelijk weer kan mogen er ook wel weer wat toffe shows met Nicky tussendoor.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen