Overslaan en naar de inhoud gaan

Baarlose broers maken furore met virtuele liveshows

Geplaatst opzondag 3 januari 2021 - 18:33

De broers Rick en Bob Jacobs uit Baarlo raakten al hun werk kwijt door corona, maar staan nu in de startblokken om mee te werken aan liveshows van de grootsten der aarde.

Zeven jaar lang is Rick al vj van de Nederlandse top-dj Nicky Romero. Hij begeleidde de dj bij ontelbaar veel optredens op zo’n beetje alle continenten.

Broer
Corona gooit begin dit jaar roet in het eten: zijn agenda werd angstvallig leeg. Toen duidelijk werd dat de situatie langer ging duren dan een paar weken besloot hij samen met zijn broer het roer om te gooien.

Opvallende show
De twee broers zijn beiden opgeleid als game-designer. Ze kunnen digitale werelden creëren vanachter hun computerscherm. Die kennis gebruikten ze voor het maken van een virtuele liveshow voor hun vaste werkgever Nicky Romero. Ze plaatsten de dj op een beweegbaar podium voor een green screen in de studio en creëerden er een volledige wereld omheen. Een show van een uur die aanvoelt als een film waar je in zit.

Concurreren met Tomorrowland
“Die show kwam uit een week voor het online event van Tomorrowland”, vertelt Rick. Het Belgische bedrijf Tomorrowland is een van de grootste dance-festivals ter wereld en staat bekend om zijn gigantische podium-ontwerpen en aandacht voor visueel spektakel. Voor het internet-evenement hadden ze een groot team ingeschakeld. “Toch vonden veel bezoekers de show die wij met ons tweeën in elkaar geknutseld hadden net zo goed of zelfs beter.”

Lady Gaga en The Weeknd
Hun eerste probeersel gooide dus meteen hoge ogen. Romero heeft een wereldwijd publiek en de show heeft gezorgd voor flink wat nieuwe opdrachten. Nadat de show was uitgezonden op een Chinees platform meldden zich Chinese clubs voor filmpjes. En inmiddels zijn ze door Tomorrowland gevraagd om mee te werken aan internationale virtuele shows waar artiesten als Lady Gaga en The Weeknd optreden.

Kantoortje bij pap en mam
Van een situatie met een lege agenda en geen zicht op werk tot werken voor de grootsten der aarde - het kan verkeren. Al missen ze soms ook wel hun oude leven van de wereld overvliegen en feesten met duizenden uitzinnige mensen als publiek. In het voorjaar toen er geen inkomsten binnen kwamen zegden de twee de huur van hun kantoor in Utrecht op. Nu werken ze vanuit een kantoortje in hun ouderlijk huis in Baarlo. Aan de muur een grote wereldkaart met vlaggetjes van de plekken die ooit werden bezocht met Nicky Romero. En een heleboel festivalbandjes ernaast.

Tourleven kriebelt
Rick: “Na zeven jaar onafgebroken touren wilde ik juist wel even iets minder, maar nu ik al een jaar thuis zit begint het wel weer te kriebelen. We zijn nu zeker een nieuwe wereld aan het ontdekken en dat is heel erg leuk. Maar als het dadelijk weer kan mogen er ook wel weer wat toffe shows met Nicky tussendoor.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen