Overslaan en naar de inhoud gaan

Baarlo opgeschrikt door plofkraak: EOD ter plaatse

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 6:25

Baarlo is in de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door een plofkraak.

Bij de Rabobank op de Napoleonsbaan-Zuid werd rond 04:45 uur geprobeerd om geld uit een afstortautomaat voor bedrijven te halen.

Mogelijk explosiegevaar
Er is alleen schade aan de afstortautomaat volgens een correspondent ter plaatse; het pand lijkt intact. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat ter plaatse om te onderzoeken of er nog explosieven aanwezig zijn.

Daders
De plofkraak is vermoedelijk gepleegd door vier daders. Ze zouden in de richting van Kessel zijn weggevlucht in een Audi. Het is nog onbekend of ze geld hebben kunnen meenemen.

Video: Fer Traugott

Lees ook: Flinke schade door plofkraak vlak over de grens

Onrust
In de afgelopen weken zijn er verschillende plofkraken geweest net over de grens. ABN Amro nam de rigoureuze maatregel om landelijk 470 automaten te sluiten vanwege plofkraakgevaar.

Lees ook: Drastische maatregel ABN AMRO: helft automaten gesloten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen