Overslaan en naar de inhoud gaan

Baarlo opgeschrikt door plofkraak: EOD ter plaatse

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 6:25

Baarlo is in de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door een plofkraak.

Bij de Rabobank op de Napoleonsbaan-Zuid werd rond 04:45 uur geprobeerd om geld uit een afstortautomaat voor bedrijven te halen.

Mogelijk explosiegevaar
Er is alleen schade aan de afstortautomaat volgens een correspondent ter plaatse; het pand lijkt intact. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat ter plaatse om te onderzoeken of er nog explosieven aanwezig zijn.

Daders
De plofkraak is vermoedelijk gepleegd door vier daders. Ze zouden in de richting van Kessel zijn weggevlucht in een Audi. Het is nog onbekend of ze geld hebben kunnen meenemen.

Video: Fer Traugott

Lees ook: Flinke schade door plofkraak vlak over de grens

Onrust
In de afgelopen weken zijn er verschillende plofkraken geweest net over de grens. ABN Amro nam de rigoureuze maatregel om landelijk 470 automaten te sluiten vanwege plofkraakgevaar.

Lees ook: Drastische maatregel ABN AMRO: helft automaten gesloten

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen