Overslaan en naar de inhoud gaan

Baangarantie voor Hulp bij het Huishouden in regio Venlo

Geplaatst opdinsdag 18 november 2014 - 21:00

Ondanks bezuinigingen vallen er in de Regio Venlo volgend jaar geen gedwongen ontslagen in de Hulp bij het Huishouden (Hbh), zeggen de gemeenten.

Het plan dat ze daarvoor hebben opgesteld krijgt steun van het Rijk.

5,4 miljoen
De gemeenten krijgen voor de komende twee jaar zo'n 5,4 miljoen euro om 177 fte in de Hulp voor het huishouden (zo’n 530 mensen) aan het werk te houden. Die banen zouden verloren gaan door besparingen in die sector het het afschaffen van de Wet Tegemoetkoming Chronisch Zieken en Gehandicapten, zo berekenden zorgaanbieders.

75 miljoen
Het Rijk maakte deze zomer bekend 75 miljoen euro beschikbaar te stellen om het verlies van banen tegen te gaan. "Voor gemeenten die snel met een plan kwamen bestond de mogelijkheid om snel duidelijkheid te krijgen en tevens dubbel budget te ontvangen. Dat is ons gelukt", zegt de Venlose wethouder Ramon Testroote (PvdA, Zorg en Welzijn).

Uitgebreide verhalen hierover zijn te lezen in Dagblad de Limburger van woensdag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Schandvlek' Wilders niet onder indruk van Testroote
Testroote heeft spijt van 'onhandige' Wilders tweet
Ondertunneling van overgang Vierpaardjes in Venlo onzeker
'Wilders is schandvlek voor Venlo'
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen