Overslaan en naar de inhoud gaan

The B in Venray wordt steeds meer the place to be

Geplaatst opmaandag 24 oktober 2016 - 16:38

De gemeente Venray heeft voor 1,1 miljoen euro een nieuw jongerencentrum gerealiseerd, maar nooit een visie ontwikkeld wat ze met The B (afgeleid van the place to be) wil.

De jeugd moet het zelf maar uitzoeken. Dat werkt niet. Sterker, een fiasco dreigt. Aldus de SP. Ook D66 is bezorgd.

Nog geen succes
Na jaren van omzwervingen hebben de jongeren weer een eigen dak boven hun hoofd, maar het is nog niet gelukt om van de soos een succes te maken. De partijen vragen in hun algemene, politieke beschouwingen opnieuw aandacht voor het zorgenkindje.

Hulp nodig
Waar het kommer en kwel lijkt met The B, is voorzitter Cor van Dijk ronduit optimistisch. Hij constateert dat steeds meer jongeren uit Venray de weg weten naar hun 'eigen' jongerencentrum. Desalniettemin kan een jongerencentrum met de omvang van The B extra hulp gebruiken, meent Van Dijk. Om tot een plan van aanpak te komen, vindt al overleg plaats met het gemeentebestuur, verklapt hij.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venloos jeugdkoor zingt louter klassiek
Venlo en Venray willen jeugd bij politiek betrekken
Dylan Haegens
Dylan Haegens moet jongeren van roken af helpen
Burgemeester Venray overweegt samenscholingsverbod
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen