Overslaan en naar de inhoud gaan

Azra (10) uit Maastricht wint bijzondere Zapp Award

Geplaatst opzondag 13 februari 2022 - 17:13

De 10-jarige Azra Serdan uit Maastricht heeft zaterdagavond een bijzondere award in ontvangst mogen nemen.

Dat gebeurde tijdens de NPO Zapp Awards. Azra was genomineerd voor een 'Veer in je Reet'-award en heeft die ook mee naar huis genomen.

Azra
De afgelopen twee jaar heeft Azra zelf armbandjes en sleutelhangers gemaakt. Met de opbrengsten heeft ze een waterput in Tsjaad - een van de armste landen in Afrika - laten aanleggen.

'Wereld mooier maken'
"Soms doet iemand gewoon iets bijzonder voor iemand anders of om de wereld een beetje mooier te maken", vertelt presentator Klaas van Kruistum terwijl hij de uitreiking aankondigt. Aan programmamaker Tim Senders de eer om de prijs uit te reiken.

'Kleine beetjes helpen'
In haar korte bedankspeech vertelt de gelukkige winnares: "Altijd blijven doorzetten want alle kleine beetjes helpen om de wereld een stukje mooier te maken."

Jeugdlintje
Eind november ontving Azra nog een jeugdlintje uit handen van voormalig wethouder Vivianne Heijnen, zo meldt RTV Maastricht. "Het is bijzonder om te zien welke mooie en onbaatzuchtige dingen onze Maastrichtse jeugd allemaal doet. Het is de tweede keer dat we hier op deze manier, raad en college samen, onze waardering voor uitspreken. Ik hoop dat deze jeugdlintjes ook gaan bijdragen aan het meer dagdagelijks waarderen en tonen van alle inspirerende prestaties van jongeren", aldus Heijnen.

De uitreiking is in de video hieronder vanaf de 51ste minuut terug te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen