Overslaan en naar de inhoud gaan

Aziz Khalouta: 'Oliseh heeft me kapot gemaakt'

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 10:25

Aziz Khalouta heeft het profvoetbal vorig jaar vaarwel gezegd. Als prof stond de Venlonaar te boek als probleemkind. Zo sloeg hij VVV-ploeggenoot Melvin Platje in zijn gezicht en kreeg hij het bij Fortuna aan de stok met trainer Sunday Oliseh.

"Die man heeft mij tot het uiterste gedreven en uiteindelijk kapot gemaakt", zegt Khalouta in gesprek met Vice over de Nigeriaanse oefenmeester.

Afscheid
De 30-jarige Khalouta speelt sinds vorig jaar bij De Treffers. De overstap naar de amateurclub uit Groesbeek was een goede keuze. "Het afscheid van de profvoetbalwereld heeft me goed gedaan."

Lees ook: Probleemkind Aziz Khalouta duikt op bij amateurclub

Platje
Tijdens zijn bestaan als prof haalde hij de voorpagina's na een vechtpartij met Melvin Platje, waarmee hij destijds samenspeelde bij VVV-Venlo. "Dat was mijn eigen schuld. We waren ploeggenoten en ik had hem sowieso niet moeten slaan. Maar er was wel een reden voor mijn woede-uitbarsting", blikt Khalouta terug. "Ik werd woedend, kon mezelf niet inhouden en sloeg hem in zijn gezicht. VVV besloot dat ik moest vertrekken, wat natuurlijk volledig terecht was. Dat was een pijnlijke situatie, maar Melvin en ik hebben het later uitgepraat. We hebben nog altijd contact."

Fortuna
Daarna zocht de Venlonaar zijn heil bij het Roemeense Pandurii Târgu Jiu. Via FC den Bosch kwam hij uiteindelijk weer in Limburg terecht: bij Fortuna. Zijn verblijf in Sittard begon goed. "Ben van Dael haalde me daarheen, omdat we eerder erg prettig samengewerkt hadden bij VVV. Helaas werd Ben na een half jaar ontslagen bij Fortuna", zegt de Venlonaar. "Toen maakte ik kennis met de meest verschrikkelijke man die in mijn leven voorbij is gekomen: Sunday Oliseh."

Oliseh
Volgens Khalouta heeft de Nigeriaan hem kapot gemaakt. In het begin kwam hij nog in de plannen van de oefenmeester voor. Daarna kwam hij steeds vaker op de bank terecht. "Ik werd verbannen. Zelfs tijdens een oefenwedstrijd werd ik na twintig minuten gewisseld: “Kom maar zitten. Het is genoeg.” Twee maanden lang trainde ik keihard en mocht ik af en toe invallen. Ik zei verder helemaal niks. Totdat ik op een dag brak van binnen", zegt de Venlonaar.

Motherfucker
Tijdens de training sprak Khalouta Charly Chudik, die destijds technisch directeur was, aan om over de onderlinge verstandhouding te praten. "Oliseh hoorde dat en stuurde me naar huis. Toen ontplofte ik. “´Wat denk jij wel niet? Wat heb ik jou aangedaan? Zeg het dan!”, schreeuwde ik. “Oprotten. Motherfucker!” Dat was het einde. Zo ben ik van Fortuna Sittard naar Marokko vertrokken. Ik was klaar in Nederland."

Marokko
De Sittardenaren namen uiteindelijk afscheid van de Nigeriaan. "Uiteindelijk is iedereen erachter gekomen dat Sunday Oliseh degene was die veel mensen bij Fortuna het leven zuur heeft gemaakt met zijn bizarre houding. Voor mij kwam die boodschap niet op tijd. Ik was al naar Marokko vertrokken", zegt Khalouta tegen Vice. In Marokko speelde hij Moghreb Tétouan, daarna nam hij afscheid van het profvoetbal.

Lees ook: Fortuna Sittard wees trainer Sunday Oliseh terecht de deur

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen