Overslaan en naar de inhoud gaan

Aziatische tijgermug duikt opnieuw op in Weert

Geplaatst opdonderdag 28 juni 2018 - 8:05

De aziatische tijgermug is ook dit jaar weer opgedoken in Weert.

Het uitheemse insect werd daar twee weken geleden aangetroffen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Autobanden
Ook de afgelopen jaren zoemde de invasieve soort daar rond. De mug is waarschijnlijk meegekomen met tweedehands autobanden die uit het buitenland zijn ingevoerd. Weert is vooralsnog de enige plek in Limburg waar de tijgermug wordt gevonden.

Ziektekiemen
De Aziatische tijgermug kan ziekten zoals zika en knokkelkoorts bij zich dragen. De kans dat de mugjes in Weert besmet zijn is klein, maar om het zekere voor het onzekere te nemen wordt de mug bestreden.

De uitheemse mug is te herkennen aan de witte strepen op het verder zwarte lichaam. Ook is de mug een stuk kleiner dan de meer alledaagse muggen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen