Overslaan en naar de inhoud gaan

Aziatische tijgermug duikt opnieuw op in Weert

Geplaatst opdonderdag 28 juni 2018 - 8:05

De aziatische tijgermug is ook dit jaar weer opgedoken in Weert.

Het uitheemse insect werd daar twee weken geleden aangetroffen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Autobanden
Ook de afgelopen jaren zoemde de invasieve soort daar rond. De mug is waarschijnlijk meegekomen met tweedehands autobanden die uit het buitenland zijn ingevoerd. Weert is vooralsnog de enige plek in Limburg waar de tijgermug wordt gevonden.

Ziektekiemen
De Aziatische tijgermug kan ziekten zoals zika en knokkelkoorts bij zich dragen. De kans dat de mugjes in Weert besmet zijn is klein, maar om het zekere voor het onzekere te nemen wordt de mug bestreden.

De uitheemse mug is te herkennen aan de witte strepen op het verder zwarte lichaam. Ook is de mug een stuk kleiner dan de meer alledaagse muggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen