Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

AZC Maastricht blijft definitief open

Geplaatst opdonderdag 9 november 2017 - 12:50

Het asielzoekerscentrum (azc) in de Maastrichtse wijk Sint Pieter mag definitief open blijven.

Ook in hoger beroep hebben een tweetal bezwaarmakers tegen het centrum aan de Parkweg, vlakbij de Kennedybrug, bot gevangen.

Geen muziek, geen airco
Het gerechtshof in Den Bosch stelt wel een aantal praktische voorwaarden. Zo mogen de bewoners van het azc alleen met de fiets in de hand lopen van de toegangsweg aan de achterzijde naar de openbare weg. Pas daar mogen ze fietsen. Verder mag de airconditioning aan het pand niet gebruikt worden vanwege het geluid en mag er niet naar muziek worden geluisterd op de binnenplaats.

Acceptabel
Advocaat Herm
Lamers van de Duitse makelaardij die eigenaar is van het pand, zegt in een reactie dat zijn cliënt tevreden is met de uitspraak. De opgelegde praktische regels zijn voor haar acceptabel, aldus Lamers. De bezwaarmakers kunnen wel nog naar de Raad van State stappen.

Het tijdelijke asielzoekerscentrum aan de Parkweg is vanaf begin juli open. Er kunnen 250 asielzoekers terecht. Het is de bedoeling dat het maximaal vijf jaar open blijft.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen