Overslaan en naar de inhoud gaan

AZC Maastricht blijft definitief open

Geplaatst opdonderdag 9 november 2017 - 12:50

Het asielzoekerscentrum (azc) in de Maastrichtse wijk Sint Pieter mag definitief open blijven.

Ook in hoger beroep hebben een tweetal bezwaarmakers tegen het centrum aan de Parkweg, vlakbij de Kennedybrug, bot gevangen.

Geen muziek, geen airco
Het gerechtshof in Den Bosch stelt wel een aantal praktische voorwaarden. Zo mogen de bewoners van het azc alleen met de fiets in de hand lopen van de toegangsweg aan de achterzijde naar de openbare weg. Pas daar mogen ze fietsen. Verder mag de airconditioning aan het pand niet gebruikt worden vanwege het geluid en mag er niet naar muziek worden geluisterd op de binnenplaats.

Acceptabel
Advocaat Herm
Lamers van de Duitse makelaardij die eigenaar is van het pand, zegt in een reactie dat zijn cliënt tevreden is met de uitspraak. De opgelegde praktische regels zijn voor haar acceptabel, aldus Lamers. De bezwaarmakers kunnen wel nog naar de Raad van State stappen.

Het tijdelijke asielzoekerscentrum aan de Parkweg is vanaf begin juli open. Er kunnen 250 asielzoekers terecht. Het is de bedoeling dat het maximaal vijf jaar open blijft.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen