Vluchteling, stock

Vluchtelingen plaatsen bij gastgezinnen voor inburgering

De gemeente Roermond wil de inburgering van vluchtelingen met een verblijfsvergunning vlotter laten verlopen door ze bij mensen thuis te laten logeren.

JPG
Dansvoorstelling over vluchtelingenkinderen in premiere

De dansvoorstelling 'Kites' over een langdurig verblijf in een AZC van Roshanak Morrowatian is in premiere gegaan. De maker vluchtte op zesjarige leeftijd uit Iran.

tiny houses
Gemeentes kunnen sneller bouwen voor woningzoekenden

Het Rijk, de Provincie Limburg, Limburgse gemeenten en het COA hebben donderdagmorgen het Integratie Akkoord Limburg gesloten. Een overeenkomst waardoor het aantrekkelijk voor gemeenten is om snel woningen te realiseren voor statushouders en andere woningzoekenden.

AZC Echt
Voorlopig geen Afghanen naar opvang in Limburg

Er zijn nog geen concrete locaties in beeld voor opvang van asielzoekers in Limburg, ook niet nu een grote groep vluchtelingen uit Afghanistan ons land binnenkomt.

Afghaanse vluchtelingen komen aan bij Marine-terrein in Amsterdam (NIET HERGEBRUIKEN)
Fracties Maastricht: 'Maak een vuist voor Afghanen'

Zeven fracties in de gemeenteraad van Maastricht roepen het bestuur op om samen met andere gemeentes opvanglocaties te zoeken die op korte termijn beschikbaar zijn.

JPG
Aidar (27) moest vluchten vanwege zijn geaardheid

De Rus Aidar Ismagilov (27) vluchtte afgelopen jaar naar Nederland vanwege zijn geaardheid en het feit dat hij streed voor homorechten. Hij kreeg een huis in Limburg en hoopt hier als maatschappelijk werker lotgenoten te kunnen helpen.

Steekpartij azc Echt (21 apr 2021)
Asielzoeker vervolgd voor zeven moordpogingen in Echt

Endurance B. (24) heeft getracht zeven asielzoekers te vermoorden. Dat stelt justitie. De Nigeriaan stak in april om zich heen in het asielzoekerscentrum in Echt en verwondde zeven mensen, onder wie een vrouw die een baby op de rug droeg.

Politie bij het azc in Echt (22 apr 2021)
Minder incidenten in Limburgse azc's

In de Limburgse asielzoekerscentra zijn in 2020 minder incidenten gemeld dan het jaar ervoor.

Politie bij het azc in Echt (22 apr 2021)
Onruststoker AZC Echt overgeplaatst naar Hoogeveen

Een asielzoeker in Echt die verantwoordelijk wordt gehouden voor opruiende teksten op social media, is aangehouden en overgebracht naar Hoogeveen.

Uitspraak rechtbank, rechter
Tien jaar cel voor doodsteken kamergenoot azc Weert

De rechtbank in Roermond heeft Marwin M. veroordeeld tot een celstraf van tien jaar.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten