Overslaan en naar de inhoud gaan

AZ brengt Fortuna Sittard vijfde nederlaag op rij toe

Geplaatst opdonderdag 2 december 2021 - 20:45

Fortuna Sittard heeft donderdagavond voor de vijfde keer op rij verloren. In Alkmaar was AZ de ploeg van Sjors Ultee met 2-1 de baas.

Fortuna kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar moest in het vervolg toezien dat de thuisploeg terugkwam.

Vervangingen
Trainer Ultee had zijn elftal wegens ziekte en de schorsing van Roel Janssen op vier plaatsen moeten wijzigen.

In de verdediging speelden Ivo Pinto en Nigel Lonwijk, Basisplaatsen waren er ook voor Richie Musaba en Deroy Duarte op het middenveld.

Voorsprong
Fortuna had veel balbezit en het spel speelde zich voor een groot deel af op de helft van AZ. En dat leidde in de 9e minuut tot de eerste hoekschop van de wedstrijd. George Cox nam de corner, die door Zian Flemming werd binnengeschoten, 0-1.

Thuisclub sterker
AZ werd na een minuutje of twintig sterker: een kopbal van De Wit en schoten van Albert Gudmunsson en Jesper Karlsson gingen naast of werden gestopt door Fortuna-doelman Yanick van Osch. Lonwijk had het moeilijk. Vooral omdat naast Karlsson ook linksback Owin Wijndal veelvuldig mee naar voren kwam.
In de 41e minuut viel de gelijkmaker. De Wit stoomde aan de rechterkant op en Pavlidis kopte de 1-1 binnen.

Achterstand
De 2e helft begon in een hoog tempo. En ook nu viel er een vroeg doelpunt. In de 51e minuut was Karlsson Lonwijk weer te snel af, ging richting Fortuna-doel en liet Yanick van Osch kansloos met een hard schot.

Ultee antwoordde met een dubbele wissel in de 60e minuut. Noslin en Musaba verlieten het veld voor Ben Rienstra en Andreas Samaris.

Vijfde verlies op rij
AZ bleef de betere ploeg, Fortuna probeerde het wel en vocht voor wat het waard was. Dat was niet voldoende om de Alkmaarders aan het wankelen te brengen. George Cox kon een gekraakt schot van Karlsson voor de lijn wegkoppen.
Ultee bracht nog een keer een dubbele wissel: Toshio Lake en Emil Hansson kwamen Angha (geblesseerd) en Tekie vervangen. Veel tijd had Fortuna niet meer en verder dan een schot van Hansson, dat net over ging, kwam de Sittardse ploeg niet.

Met de 2-1 nederlaag is het vijfde verlies op rij een feit. En zondag staat de uitwedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord op het programma.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen