Overslaan en naar de inhoud gaan

Avonturier loopt 600 kilometer met kameel

Geplaatst opdinsdag 13 juli 2021 - 21:31

De Haarlemse Tamar Valkenier kocht drie maanden geleden een kameel in Venray. Vervolgens trok ze door het hele land om verkochte boeken persoonlijk af te geven. De eindbestemming van de reis was in Sittard waar ze dinsdagmiddag arriveerde.

Einstein, zoals de kameel heet, is pas één jaar. Het begin verliep moeizaam omdat de viervoeter aan alles moest wennen. "Maar hij leerde snel en daarom heb ik hem ook die naam gegeven. Hij is erg slim", zegt Tamar Valkenier. Vanuit Venray trok ze naar Brabant en vervolgens richting het noorden. Inmiddels is ze ongeveer al dertien weken onderweg.

Fulltime avonturier
Ze noemt zichzelf fulltime avonturier. Zes jaar geleden zegde ze haar baan op om de wereld rond te reizen. Over alle ervaringen die ze meemaakte, schreef ze een boek. "Vanwege het boek was ik weer een tijd in Nederland en omdat we met corona zitten, dacht ik waarom ga ik niet in Nederland een reis maken. Ik wilde de verkochte boeken persoonlijk afleveren en daarom kwam ik op het idee om een kameel te kopen", zegt Valkenier. "Op het internet ging ze zoeken naar een kameel en of het wel in Nederland is toegestaan. "Met een paar kliks had ik de kameel gekocht zonder dat ik hem persoonlijk had gezien", vertelt de avonturier.

Lees ook: Fulltime avonturier trekt met kameel Einstein door provincie

Mongolië
Ze koos voor Einstein omdat ze ooit in Mongolië ook vijf maanden met een kameel heeft rondgereisd. "Ik had ook een paard of ezel kunnen kiezen. Maar kamelen zijn zulke sociale, slimme en lieve beesten." In Nederland kreeg ze veel bekijks. "Mensen wilden graag een dag met me meelopen wat natuurlijk hartstikke leuk is."

Tentje in een weiland
's Nachts sliep ze in een tentje in een weiland. Einstein sliep ernaast. "We kregen zoveel aanvragen van mensen of we bij hen wilden slapen", zegt Valkenier. "Ik heb niet op allen kunnen reageren, maar we werden overal warm onthaald."

Zorgboederij
Het eindpunt van de reis is Sittard. Daar zullen de wegen van Einstein en Tamar scheiden. Ze heeft een mooi onderkomen gevonden voor de kameel. "Einstein gaat naar een zorgboederij. Daar wordt ze onder andere ingezet voor therapie. Mensen kunnen hem dan verzorgen en knuffelen." Valkenier vertrekt binnenkort met een enkele reis naar IJsland. Ze is van plan om Einstein vaak in Sittard op te zoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen