Overslaan en naar de inhoud gaan

Avonturier loopt 600 kilometer met kameel

Geplaatst opdinsdag 13 juli 2021 - 21:31

De Haarlemse Tamar Valkenier kocht drie maanden geleden een kameel in Venray. Vervolgens trok ze door het hele land om verkochte boeken persoonlijk af te geven. De eindbestemming van de reis was in Sittard waar ze dinsdagmiddag arriveerde.

Einstein, zoals de kameel heet, is pas één jaar. Het begin verliep moeizaam omdat de viervoeter aan alles moest wennen. "Maar hij leerde snel en daarom heb ik hem ook die naam gegeven. Hij is erg slim", zegt Tamar Valkenier. Vanuit Venray trok ze naar Brabant en vervolgens richting het noorden. Inmiddels is ze ongeveer al dertien weken onderweg.

Fulltime avonturier
Ze noemt zichzelf fulltime avonturier. Zes jaar geleden zegde ze haar baan op om de wereld rond te reizen. Over alle ervaringen die ze meemaakte, schreef ze een boek. "Vanwege het boek was ik weer een tijd in Nederland en omdat we met corona zitten, dacht ik waarom ga ik niet in Nederland een reis maken. Ik wilde de verkochte boeken persoonlijk afleveren en daarom kwam ik op het idee om een kameel te kopen", zegt Valkenier. "Op het internet ging ze zoeken naar een kameel en of het wel in Nederland is toegestaan. "Met een paar kliks had ik de kameel gekocht zonder dat ik hem persoonlijk had gezien", vertelt de avonturier.

Lees ook: Fulltime avonturier trekt met kameel Einstein door provincie

Mongolië
Ze koos voor Einstein omdat ze ooit in Mongolië ook vijf maanden met een kameel heeft rondgereisd. "Ik had ook een paard of ezel kunnen kiezen. Maar kamelen zijn zulke sociale, slimme en lieve beesten." In Nederland kreeg ze veel bekijks. "Mensen wilden graag een dag met me meelopen wat natuurlijk hartstikke leuk is."

Tentje in een weiland
's Nachts sliep ze in een tentje in een weiland. Einstein sliep ernaast. "We kregen zoveel aanvragen van mensen of we bij hen wilden slapen", zegt Valkenier. "Ik heb niet op allen kunnen reageren, maar we werden overal warm onthaald."

Zorgboederij
Het eindpunt van de reis is Sittard. Daar zullen de wegen van Einstein en Tamar scheiden. Ze heeft een mooi onderkomen gevonden voor de kameel. "Einstein gaat naar een zorgboederij. Daar wordt ze onder andere ingezet voor therapie. Mensen kunnen hem dan verzorgen en knuffelen." Valkenier vertrekt binnenkort met een enkele reis naar IJsland. Ze is van plan om Einstein vaak in Sittard op te zoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen