Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondlockdown: maaltijdboxen koken na vertrek klanten

Geplaatst opzondag 28 november 2021 - 19:07

Restaurants in Limburg hebben zich snel aangepast aan de nieuwe coronamaatregelen. Nadat de klanten om 17:00 uur overal naar buiten zijn gestuurd, gaat de keukenbrigade aan de slag om maaltijdboxen te bereiden.

"We hadden eigenlijk liever gehad dat we drie weken helemaal dicht waren geweest", zegt restauranteigenaar Lieke Vos in Sittard. "Dan hadden we ons helemaal op de afhaalmaaltijden kunnen richten. Tot 17:00 uur open zijn, dat is het toch ook niet helemaal."

Op veel plekken zaten cafés en restaurants zondagmiddag vol, tot alle zaken om 17:00 uur dicht moesten. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen mogen na dat tijdstip alleen nog essentiële winkels zoals supermarkten open zijn. Deze regels zijn in ieder geval de komende drie weken van kracht.

Ook voor de amateursport is het na 17:00 uur einde oefening. En dat is vragen om blessures, zo vinden ze bij Sportclub '25 in Bocholtz.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen