Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondklokrellen in Venlo, Roermond en Stein: ME grijpt in

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 20:58

Een grote groep mensen zorgt zondagavond in de buurt van het station in Venlo, in Roermond en in Stein voor onrust. De aanwezigen gooien onder andere met stenen.

Op de Kaldenkerkerweg is veel politie op de been om de situatie onder controle te houden. De Mobiele Eenheid is onderweg om met de agenten de rust terug te brengen.

Vuurwerk
Volgens een correspondent hebben jongeren zich vooral in de Heutzstraat verzameld. Daar zou de stoep worden opengebroken om daarmee te gooien. Dat gebeurt ook met vuurwerk dat naar de politie wordt gegooid.

Ruiten gesneuveld
Verschillende ruiten van meerdere winkels zijn aan diggelen geslagen. Ook ligt de weg bezaaid met kapotte meubelstukken en fietsen. De demonstranten hebben ook brand gesticht. Omwonenden hoorden wel tientallen knallen zo'n driekwartier lang.

De wegen rondom het station zijn afgesloten.

Openbaar vervoer
In Venlo en Roermond worden alle bussen gestald en rijden niet meer, meldt Arriva. De treinen van Arriva rijden tot Blerick en Tegelen.

Burgermeester Antoin Scholten van Venlo zit momenteel in crisisoverleg met de politie. "We houden het in de gaten", aldus een woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen