Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondklokrellen in Venlo, Roermond en Stein: ME grijpt in

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 20:58

Een grote groep mensen zorgt zondagavond in de buurt van het station in Venlo, in Roermond en in Stein voor onrust. De aanwezigen gooien onder andere met stenen.

Op de Kaldenkerkerweg is veel politie op de been om de situatie onder controle te houden. De Mobiele Eenheid is onderweg om met de agenten de rust terug te brengen.

Vuurwerk
Volgens een correspondent hebben jongeren zich vooral in de Heutzstraat verzameld. Daar zou de stoep worden opengebroken om daarmee te gooien. Dat gebeurt ook met vuurwerk dat naar de politie wordt gegooid.

Ruiten gesneuveld
Verschillende ruiten van meerdere winkels zijn aan diggelen geslagen. Ook ligt de weg bezaaid met kapotte meubelstukken en fietsen. De demonstranten hebben ook brand gesticht. Omwonenden hoorden wel tientallen knallen zo'n driekwartier lang.

De wegen rondom het station zijn afgesloten.

Openbaar vervoer
In Venlo en Roermond worden alle bussen gestald en rijden niet meer, meldt Arriva. De treinen van Arriva rijden tot Blerick en Tegelen.

Burgermeester Antoin Scholten van Venlo zit momenteel in crisisoverleg met de politie. "We houden het in de gaten", aldus een woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen