Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondklokrellen Roermond: politie zoekt 17 verdachten

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2021 - 10:40

De politie houdt 17 verdachten verantwoordelijk voor het plegen van vernielingen en openlijke geweldpleging tijdens de avondklokrellen, op zondag 24 januari in Roermond.

Van die incidenten heeft de politie beeldmateriaal veiliggesteld. Die beelden zijn nu vrijgegeven zodat de identiteit van de relschoppers achterhaald kan worden.

Vervolgen
De politie wil alle 17 betrokkenen opsporen en vervolgen voor de strafbare feiten die zo'n drie weken geleden zijn gepleegd.

Lees ook: Onrustige avond in Limburg: op verschillende plekken rellen

Spoor van vernielingen
Het was die zondagavond bij het ingaan van de avondklok erg onrustig op diverse plekken in de provincie. In Venlo en Roermond waren er rellen. Ook in Stein waren ongeregeldheden. Zo werd in Venlo de Mobiele Eenheid (ME) ingezet om de situatie onder controle te krijgen. De ME reed daarna door naar Roermond waar onder meer winkelcentrum Donderberg werd vernield. Relschoppers beukten met winkelwagentjes in op de glazen pui van het winkelcentrum en gooiden ramen in.

Maar daar bleef het niet bij. Ook vernielden ze een geldautomaat bij het winkelcentrum, een camera van een camerasysteem en een auto van een buurtbewoner.

Lees ook: Burgemeester Roermond: 'Enorm geschrokken van geweld'

Politie bekogeld
De groep verplaatste zich vervolgens richting de rotonde van de Donderbergweg en de Oranjelaan. Bij een onbemand tankstation stonden agenten opgesteld, maar moesten vluchten vanwege de relschoppers. Ze werden bekogeld met diverse onderwerpen.

Burgemeester Rianne Donders van Roermond zei destijds enorm geschrokken te zijn van het geweld dat werd uitgeoefend in de wijk. "Dit is volstrekt onacceptabel." Ook de Roermondse burgermoeder wil zicht krijgen op wie de relschoppers zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen