Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondklokperikelen: VVD-fractievoorzitter Beek stapt op

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2021 - 17:22

Ghislen Nysten, VVD-fractievoorzitter van de gemeente Beek, legt zijn functie vanwege de perikelen rondom de avondklok en het handelen van het kabinet per direct neer.

Dat bevestigt de 29-jarige Beekenaar aan L1 na berichtgeving van De Telegraaf.

Moeite met coronabeleid
"Ik heb al langer moeite met het coronabeleid", zegt Nysten. "Maar het doordrukken van de avondklok was voor mij de druppel. Er ligt een uitspraak van een rechtbank. Waarop het kabinet vervolgens zegt dat ze geen moment twijfelt aan het opzeggen van de avondklok. Nog voordat het hoger beroep was geweest. Ik ben zelf jurist en dit ging me moreel te ver."

Moreel dilemma
Het opstappen als fractievoorzitter was geen makkelijke keuze voor voor Nysten. "Ik wilde de lokale fractie niet in de steek laten, maar ik kon het moreel niet verkroppen dat burgerrechten zo werden geschonden", zegt hij. "Dit drukte moreel te zwaar op me."

Genuanceerd tegengeluid
De Beekenaar wil met zijn actie een 'genuanceerd tegengeluid' geven. "Verder hoop ik hiermee een maatschappelijke discussie te starten. Ik hoop dan ook dat meer politici en juristen mijn voorbeeld volgen", zegt hij.

Hoger beroep
Het gerechtshof neemt een week de tijd om na te denken of de avondklok juridisch door de beugel kan. Het hof wil geen overhaaste beslissing nemen over de ingewikkelde kwestie. Tot die tijd blijft de avondklok zoals die nu is van kracht, besloot het gerechtshof.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen