Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondklokperikelen: VVD-fractievoorzitter Beek stapt op

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2021 - 17:22

Ghislen Nysten, VVD-fractievoorzitter van de gemeente Beek, legt zijn functie vanwege de perikelen rondom de avondklok en het handelen van het kabinet per direct neer.

Dat bevestigt de 29-jarige Beekenaar aan L1 na berichtgeving van De Telegraaf.

Moeite met coronabeleid
"Ik heb al langer moeite met het coronabeleid", zegt Nysten. "Maar het doordrukken van de avondklok was voor mij de druppel. Er ligt een uitspraak van een rechtbank. Waarop het kabinet vervolgens zegt dat ze geen moment twijfelt aan het opzeggen van de avondklok. Nog voordat het hoger beroep was geweest. Ik ben zelf jurist en dit ging me moreel te ver."

Moreel dilemma
Het opstappen als fractievoorzitter was geen makkelijke keuze voor voor Nysten. "Ik wilde de lokale fractie niet in de steek laten, maar ik kon het moreel niet verkroppen dat burgerrechten zo werden geschonden", zegt hij. "Dit drukte moreel te zwaar op me."

Genuanceerd tegengeluid
De Beekenaar wil met zijn actie een 'genuanceerd tegengeluid' geven. "Verder hoop ik hiermee een maatschappelijke discussie te starten. Ik hoop dan ook dat meer politici en juristen mijn voorbeeld volgen", zegt hij.

Hoger beroep
Het gerechtshof neemt een week de tijd om na te denken of de avondklok juridisch door de beugel kan. Het hof wil geen overhaaste beslissing nemen over de ingewikkelde kwestie. Tot die tijd blijft de avondklok zoals die nu is van kracht, besloot het gerechtshof.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen