mensen in supermarkt avondklok

Geen extra drukte in supermarkten door naderende avondklok

Limburgse supermarkten hebben zover bekend geen extra drukte gehad door de avondklok die zaterdagavond vanaf 21:00 uur van kracht is.

Avondklok in Maastricht
Avondklok gaat in: dit mag je wel en niet

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog wordt zaterdag een avondklok ingesteld in het hele land. Tussen 21:00 uur en 04:30 uur mag niemand buiten komen, tenzij daarvoor een geldige reden is. Ben je zonder geldige reden buiten, riskeer je een boete van 95 euro.

nederland belgie duitsland vlaggen grens grensstreek (23 nov 2020)
Nederland krijgt een avondklok: hoe zit dat in buurlanden?

Nederland krijgt vanaf zaterdagavond te maken met de avondklok. Een nieuwe, onbekende maatregel, maar hoe zit dat in onze buurlanden?

Kinderen voetbal
Sportclubs puzzelen met avondklok: 'Creatief blijven'

De afgekondigde avondklok betekent de zoveelste puzzel die sportclubs moeten leggen.

jeugd roermond trapveldje (20 jan 2021)
Jongeren over avondklok: 'Laatste stukje vrijheid ontnomen'

Jongeren zijn niet blij met de avondklok. Tegen L1 zeggen ze dat hun laatste stukje vrijheid nu wordt afgepakt. Wel zeggen de meesten dat zich eraan gaan houden. "We willen geen 95 euro boete."

Antoin Scholten (9 okt 2020)
Scholten achter avondklok: 'Maar er komt geen heksenjacht'

Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, staat achter het besluit om een avondklok in te voeren.

Politie donker stock
Avondklok? Deze mensen mogen wel nog naar buiten

Het demissionair kabinet wil een avondklok instellen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tussen 20:30 en 4:30 uur mag er dan niemand meer naar buiten. Op de maatregel worden wel een paar uitzonderingen gemaakt, onder meer voor mantelzorgers.

Annemarie Penn (29 mrt 2020)
Penn over avondklok: 'Bij excessen wordt opgetreden'

Bij invoering van een avondklok zal de politie bij excessen ingrijpen door bonnen uit te delen. Dat verwacht Annemarie Penn-te Strake, voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg en burgemeester van Maastricht.

liveblog corona - teruglezen
Teruglezen: Liveblog corona 20 januari

In dit liveblog lees je het belangrijkste coronanieuws uit Limburg en daarbuiten.

avondklok, winkels dicht, winkelsluiting (stock)
Penn: 'Nog onvoldoende redenen voor avondklok'

Voorzitter Annemarie Penn-te Strake van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft begrip voor het verlengen van de lockdown tot 9 februari.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV