Rellen Einhoven ANP!!!!!

Celstraffen en boetes voor Roggelnaren na avondklokrellen

De politierechter in Den Bosch heeft woensdag opnieuw drie mannen veroordeeld voor hun aandeel in de zogenoemde avondklokrellen in Eindhoven op 24 januari. Twee van hen komen uit Roggel.

Avondklok 22:00 uur
Weinig ruimte voor versoepelingen, avondklok naar 22:00 uur

De besmettingscijfers zijn nog te hoog en daarom ziet het demissionair kabinet weinig ruimte voor versoepelingen. Wel gaat de avondklok vanaf volgende week woensdag een uurtje later in.

Avondklok
Video: Studenten worstelen met de lockdown en avondklok

In steeds meer studentenhuizen begint de frustratie over de lockdown met daarbovenop nog eens de avondklok flink toe te nemen.

Avondklok
Opheffen avondklok? 'Dan ook terugbetaling alle boetes'

Als het gerechtshof in Den Haag de avondklok vrijdag van tafel veegt moeten alle avondklokboetes terugbetaald worden.

Antoin Scholten (31 mei 2020)
Scholten: 'Blij dat kabinet in beroep gaat voor avondklok'

Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, hoopt dat mensen toch thuisblijven ondanks het besluit van de rechter om de avondklok te schrappen.

Politie in Maastricht bij grote groep mensen
Doel bereikt: ruim 5000 euro voor Maastrichtse coronaboetes

Het doel van de inzamelingsactie voor de 56 Maastrichtenaren die zondagavond in de binnenstad van Maastricht werden bekeurd, is behaald. De teller staat dinsdagmiddag dankzij 347 donateurs op 5430 euro en dat is genoeg om de boetes mee te betalen.

Politie in Maastricht omsingelt grote groep
Inzamelingsactie om Maastrichtse coronaboetes te betalen

Online is een inzamelingsactie gestart om geld op te halen voor de 56 Maastrichtenaren die zondagavond in het centrum van de provinciehoofdstad op de bon zijn geslingerd door de politie.

Barricade winkel fietsenwinkel Langstraat Venray avondklok noodverordening (30 jan 2021)
Politie-inzet voorkomt ellende Venray: groep weggestuurd

De verwachte onrust in Venray is zaterdag uitgebleven. Wel zijn er jongeren teruggestuurd naar Rotterdam.

Sint Servaasbasiliek Maastricht
Als de kerkklokken luiden moet iedereen naar binnen

De klokken van de Pancratiuskerk in Heerlen, de Sint-Servaasbasiliek in de hoofdstad en de kerken van Maastricht-West hebben de functie als avondklok terug. Door de avondklokmaatregel is een traditie sinds deze week terug.

MUMC steunt politie in strijd tegen rellen (28 jan 2021)
Ziekenhuispersoneel steekt politie hart onder de riem

Met een speciale boodschap steunt personeel van de spoedeisende hulp van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) de politie in tijden van avondklokrellen.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane