Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondje waterpijp roken leidde tot verwoestende brand

Geplaatst opmaandag 17 augustus 2020 - 6:01

Wat een ontspannen avondje thuis moest worden, werd een grote nachtmerrie voor Ramon A. (33). Hij stak per ongeluk zijn huurappartement in Vaals in brand toen hij een waterpijp wilde aansteken.

Door de brand op 24 januari moest het appartementencomplex aan de Laatbankstraat worden ontruimd.

Lees ook: Arrestatie na brand appartementencomplex Vaals

Vaalse vlammenzee
Zo'n twintig bewoners verbleven na de brand zelfs een tijd in een hotel. Twee mensen liepen brandwonden op en moesten naar het ziekenhuis. Meteen rees de vraag of de brand was aangestoken. Ramon werd gearresteerd en moest verantwoording afleggen voor zijn aandeel in de Vaalse vlammenzee.

Desastreus idee
Ramon komt oorspronkelijk uit Iran en vertelde de politie dat het daar gebruikelijk om geregeld een waterpijp te roken. Hij vond hier in Nederland echter geen goede kooltjes om de pijp te laten branden. "Dus ik deed benzine op een doekje en stak dat aan, zodat de kool zou branden", verklaarde hij bij de politie. Zijn ingeving pakte desastreus uit: de fles benzine vloog in brand.

Bidden voor brandweer
In een mum van tijd sloegen de vlammen om hem heen. Ramon bracht zijn hondje snel naar het balkon. "En toen kon ik alleen nog maar bidden dat de brandweer op tijd zou zijn." Dat bleek het geval. Ramon en zijn hondje werden gered. Van zijn appartement was echter niets meer over. Woningstichting Krijtland berekende dat de schade zo'n 76.000 euro bedroeg.

'Alsof ik gek ben'
Maanden later wordt de Iraniër nog dagelijks geconfronteerd met zijn dure ongeluk. "Ik ben alles kwijt, ben eenzaam. Sinds de brand word ik genegeerd door familie en vrienden. Ze doen alsof ik een gek ben. Iedereen heeft mij verlaten. In dat huis was ik ook alleen, maar ik hield van mijn woning. Nu heb ik die niet meer. Mijn uitkering is stopgezet en ik hoor maar niets van de gemeente."

Justitie wil dat de dertiger wordt veroordeeld tot 150 uur taakstraf, omdat hij 'verwijtbaar onvoorzichtig heeft gehandeld'. Op 26 augustus doet de rechter uitspraak in die zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen