leeg bed verpleeghuis looprek ouderen (stock)

'Zuyderland beperkt bezoekersregeling verpleeghuizen'

Zuyderland gaat de bezoekersregeling in de verpleeg- en verzorgingshuizen beperken. "We gaan van twee bezoekers per dag naar één bezoeker per dag", zegt Ageeth Bijl, directeur Care van Zuyderland.

Marc Bonten
'Carnaval komt te vroeg, Rieu mag hopen'

Versoepelingen van de coronamaatregelen voor carnaval zijn niet reëel. "Reken er maar niet op", zegt Marc Bonten, lid van het Outbreak Management Team. "Prioriteit ligt bij de scholen."

Jochen Cals hoogleraar huisartsgeneeskunde
'Zorgpersoneel niet onder druk zetten met vaccinatie'

Er mag geen druk uitgeoefend worden op het zorgpersoneel over het toedienen van een coronavaccin. "Dat werkt averechts", meent hoogleraar huisartsgeneeskunde Jochen Cals uit Sittard.

Stasifestazi Statiefestatie carnaval Roermond
Maurice De Hond: 'Limburgse coronalessen niet goed geleerd'

"De Limburgse lessen uit de eerste coronagolf zijn nog altijd niet geleerd", dat zegt Maurice de Hond in een terugblik op dit coronajaar.

Guy Widdershoven
'Vijfde Pinkpopkaartje gratis bij vaccin beter dan verbod'

Beloon mensen die zich laten vaccineren, in plaats van mensen die dat niet doen te bestraffen. Dat werkt volgens Guy Widdershoven, hoogleraar Medische Filosofie en Ethiek aan het Amsterdam UMC, veel beter.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV