Thérèse van Amelsvoort Hoogleraar

'Effect coronacrisis op geestelijke gezondheid duurt jaren'

Het effect van de coronacrisis op de geestelijke gezondheid, vooral bij jongeren, zal nog jaren zichtbaar blijven.

leeg bed verpleeghuis looprek ouderen (stock)
'Zuyderland beperkt bezoekersregeling verpleeghuizen'

Zuyderland gaat de bezoekersregeling in de verpleeg- en verzorgingshuizen beperken. "We gaan van twee bezoekers per dag naar één bezoeker per dag", zegt Ageeth Bijl, directeur Care van Zuyderland.

Marc Bonten
'Carnaval komt te vroeg, Rieu mag hopen'

Versoepelingen van de coronamaatregelen voor carnaval zijn niet reëel. "Reken er maar niet op", zegt Marc Bonten, lid van het Outbreak Management Team. "Prioriteit ligt bij de scholen."

Jochen Cals hoogleraar huisartsgeneeskunde
'Zorgpersoneel niet onder druk zetten met vaccinatie'

Er mag geen druk uitgeoefend worden op het zorgpersoneel over het toedienen van een coronavaccin. "Dat werkt averechts", meent hoogleraar huisartsgeneeskunde Jochen Cals uit Sittard.

Stasifestazi Statiefestatie carnaval Roermond
Maurice De Hond: 'Limburgse coronalessen niet goed geleerd'

"De Limburgse lessen uit de eerste coronagolf zijn nog altijd niet geleerd", dat zegt Maurice de Hond in een terugblik op dit coronajaar.

Guy Widdershoven
'Vijfde Pinkpopkaartje gratis bij vaccin beter dan verbod'

Beloon mensen die zich laten vaccineren, in plaats van mensen die dat niet doen te bestraffen. Dat werkt volgens Guy Widdershoven, hoogleraar Medische Filosofie en Ethiek aan het Amsterdam UMC, veel beter.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging