michelle2

Songfestivalwinnares zingt tijdens haar werk in de zorg

In 2001 won Michelle Courtens uit Venray nog het nationale songfestival, twintig jaar later helpt ze in de coronacrisis. Courtens begon vorig jaar een opleiding in de zorg. Muziek blijkt ook aan het ziekenhuisbed te helpen.

Christian Hoebe GGD Zuid-Limburg (26 mei 2021)
'Limburg heeft hoogste vaccinatiegraad van Nederland'

De provincie Limburg heeft de hoogste vaccinatiegraad van Nederland, zegt Christian Hoebe, hoofd infectieziektenbestrijding van de GGD Zuid-Limburg.

David Jongen Zuyderland
Optimisme over coronacijfers: 'Maar corona is nog niet over'

David Jongen, bestuursvoorzitter van de Zuyderland-ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen, is voorzichtig optimistisch over het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus. Toch waakt Jongen voor te veel enthousiasme.

Zuyderland-ziekenhuis Geleen
Zuyderland moet 5000 operaties inhalen na coronacrisis

De Zuyderland-ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen moeten 5000 operaties gaan uitvoeren die niet zijn doorgegaan door de uitbraak van het coronavirus. "Het gaat anderhalf tot twee jaar duren", zegt bestuursvoorzitter David Jongen van de ziekenhuizen.

Jac Rooijmans GGD Limburg-Noord
Rooijmans: 'Over druk op IC ben ik minder optimistisch'

Jac Rooijmans van de GGD Limburg-Noord is nog niet helemaal overtuigd van de dalende lijn van het aantal patiënten op de Intensive Care. "In onze provincie is het beeld nog niet geweldig."

Hoogleraar Andrea Maier (21 april 2021)
Twintig jaar langer leven komt dichtbij

De keuze van leeftijd als belangrijkste criterium voor de distributie van de vaccins is veel te simpel. Dat zegt hoogleraar Andrea Maier. De lichamelijke conditie kan fors verschillen per jaargang. Het goede nieuws: mensen kunnen daar zelf veel aan doen.

Ellen Leers Zuyd (21 april 2021)
'Met 1,5 meter afstand studenten ontvangen lukt niet'

Het is onmogelijk om bij Zuyd Hogeschool Gezondheidszorg en Welzijn alle studenten te ontvangen als zij 1,5 meter afstand moeten houden. Dat zegt Ellen Leers, directeur van de opleiding. "We gaan er vanuit dat we vanaf 1 september weer normaal kunnen draaien."

Jochen Cals Huisarts
Hoogleraar Cals: 'Er is wéér geen plan B'

Hoogleraar Huisartsengeneeskunde Jochen Cals uit Sittard vindt het teleurstellend dat er geen rekening is gehouden met mogelijke tegenvallers nu er niet kan worden gestart met het Janssen-vaccin. "Er is geen regie."

Arjan Langen Diaken
Diaken: 'Ontkerkelijking is door coronacrisis versneld'

De ontkerkelijking van de Katholieke kerk is in een stroomversnelling geraakt door de coronacrisis, dat zegt diaken Arjan Langen.

Christian Hoebe GGD Zuid-Limburg
GGD-arts: 'Denk dat het niet nodig is om grenzen te sluiten'

Christian Hoebe, hoofd infectieziekten bestrijding van de GGD Zuid-Limburg, vindt het onnodig dat de grenzen worden gesloten in de bestrijding van het coronavirus.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten