Jeroen Lenaers

Europese Commissie: toch steun voor grensondernemers

Limburgse ondernemers die zelf in België of Duitsland wonen, krijgen mogelijk toch coronasteun. De Europese Commissie gaat de Nederlandse Tozo-steunregeling voor ondernemers kritisch bekijken.

Ventilatie, airconditioning, airco, ventilatierooster (stock)
'Deltaplan Ventilatie nodig voor Limburgse verpleeghuizen'

Limburgse zorginstellingen moeten de komende maanden dringend gaan werken aan een veilig ventilatiesysteem. Dat zegt datawetenschapper Maurice de Hond. Volgens De Hond worden coronabesmettingen via de lucht in de Limburgse verpleeginstellingen zwaar onderschat.

coronatesten
'Capaciteit coronatesten wordt het dubbele in winterperiode'

In de aankomende winterperiode heeft Nederland een capaciteit van 70.000 testen per dag, dat zegt Feike Sijbesma, speciaal coronagezant. Dat is meer dan het dubbele van de huidige capaciteit.

Marjolein Pauly avondgasten (12 jun 2020)
Coronapatiënten zonder ziekenhuisopname missen nazorg

Er is onvoldoende aandacht voor de klachten van coronapatiënten die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen. Marjolein Pauly kampt al meer dan twee maanden met ernstige klachten, maar moest zelf op zoek naar nazorg.

Ouderen bejaarden zorg zorginstelling bejaardenhuis verzorgingshuis stock
Zuyderland versoepelt bezoekregeling verpleeghuizen

Vanaf 15 juni gaat Zuyderland de bezoekregeling in verpleeghuizen nog meer versoepelen.

stock ouderen bejaarden eenzaamheid
'Heel veel ouderen hebben onnodig in isolement gezeten'

"Ouderen hadden best bezoek kunnen ontvangen de afgelopen maanden", zegt Liane van den Haan, algemeen directeur van de ANBO, een belangenorganisatie voor ouderen in Nederland.

Coronavirus, sneltest, wattenstaafje, test, neus, mondkapje (stock)
GGD Limburg-Noord gaat aantal coronatests opschroeven

De GGD Limburg-Noord gaat het aantal coronatests dat per dag kan worden afgenomen, opvoeren. Dat zegt Marijn Emans, projectleider van de regionale GGD. "In de winterperiode moeten 2.100 testen per dag mogelijk zijn in onze regio."

ANP-412943668
'Optocht Amstenrade beter dan protest Amsterdam'

Een carnavalsoptocht in Limburg organiseren we beter dan een demonstratie in Amsterdam. Dat zegt voormalig minister Gerd Leers over het optreden van de Amsterdamse autoriteiten bij de demonstratie op de Dam maandagmiddag.

Velden terrasopening (1 juni 2020)
Koninklijke Horeca helpt ondernemers met coronaboetes

Koninklijke Horeca Nederland roept ondernemers op om zich te melden als ze een coronaboete hebben gekregen. De uitnodiging volgt een dag na de demonstratie op de Dam in Amsterdam.

Bonnefantenmuseum
Ruim 200 aanmeldingen voor heropening Bonnefantenmuseum

Er hebben zich binnen een dag meer dan tweehonderd mensen aangemeld voor een bezoek aan het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Het museum in de Limburgse hoofdstad is volgens directeur Stijn Huijts klaar voor de heropening.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV