Ihssan Oulkadi Verpleegkundige

'Persoonlijke aandacht kan helpen bij vaccinatiebereidheid'

Verpleegkundige Ihssan Oulkadi denkt dat een persoonlijk gesprek kan bijdragen om de vaccinatiegraad te verhogen. Volgens Oulkadi moeten mensen een goede uitleg krijgen, waarna ze zelf een keuze kunnen maken.

Wim Groot bij LC (8 mei 2021)
'Gemeenten maken janboel van jeugdzorg'

Hoogleraar Gezondheidseconomie Wim Groot vindt de extra bijdrage van 1,3 miljard euro voor de jeugdzorg buiten proportie. Volgens Groot maken gemeentes er een 'janboel' van. "De kosten lopen enorm uit de hand."

Waterstof
Provincie ziet in troonrede kansen voor Limburgs waterstof

De Provincie Limburg ziet kansen voor het gebruik van waterstof in Limburg. Dat zegt gedeputeerde Maarten van Gaans. Volgens hem is dat niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de economie.

Dijkgraaf Patrick van der Broeck AvondGasten
'Niet hebben over wateroverlast, maar waterveiligheid'

Dijkgraaf Patrick van der Broeck vindt dat er meer moet worden gesproken over waterveiligheid dan over wateroverlast.

hoogwater Maas - 15 jul 2021
Dijkgraaf Van der Broeck: 'Piekmoment Venlo komt later'

Het piekmoment van het waterpeil in Venlo komt later, verwacht dijkgraaf Patrick van der Broeck van Waterschap Limburg.

David Jongen Zuyderland
Optimisme over coronacijfers: 'Maar corona is nog niet over'

David Jongen, bestuursvoorzitter van de Zuyderland-ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen, is voorzichtig optimistisch over het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus. Toch waakt Jongen voor te veel enthousiasme.

Zuyderland-ziekenhuis Geleen
Zuyderland moet 5000 operaties inhalen na coronacrisis

De Zuyderland-ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen moeten 5000 operaties gaan uitvoeren die niet zijn doorgegaan door de uitbraak van het coronavirus. "Het gaat anderhalf tot twee jaar duren", zegt bestuursvoorzitter David Jongen van de ziekenhuizen.

Jac Rooijmans GGD Limburg-Noord
Rooijmans: 'Over druk op IC ben ik minder optimistisch'

Jac Rooijmans van de GGD Limburg-Noord is nog niet helemaal overtuigd van de dalende lijn van het aantal patiƫnten op de Intensive Care. "In onze provincie is het beeld nog niet geweldig."

Hoogleraar Andrea Maier (21 april 2021)
Twintig jaar langer leven komt dichtbij

De keuze van leeftijd als belangrijkste criterium voor de distributie van de vaccins is veel te simpel. Dat zegt hoogleraar Andrea Maier. De lichamelijke conditie kan fors verschillen per jaargang. Het goede nieuws: mensen kunnen daar zelf veel aan doen.

Ellen Leers Zuyd (21 april 2021)
'Met 1,5 meter afstand studenten ontvangen lukt niet'

Het is onmogelijk om bij Zuyd Hogeschool Gezondheidszorg en Welzijn alle studenten te ontvangen als zij 1,5 meter afstand moeten houden. Dat zegt Ellen Leers, directeur van de opleiding. "We gaan er vanuit dat we vanaf 1 september weer normaal kunnen draaien."

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten