Stella Salden NU'96

'Oefen geen druk uit op zorgpersoneel over vaccin'

De druk op het zorgpersoneel om het vaccin te nemen werkt averechts. Dat zegt Stella Salden, voorzitter van vakbond NU'91.

Pastoor Vankan
'Geen publiek bij missen op Kerstavond is een signaal'

Pastoor Marcus Vankan uit Heyhuysen vindt dat er een signaal wordt afgegeven door de publieksmissen op Kerstavond te schrappen. "Iedereen levert in."

Bram Tankink Tour de France Tour de L1mbourg
Bram Tankink helpt Brightlands aan bouwinnovatie

Voormalig wielerprof Bram Tankink blijkt niet alleen goed te zijn voor innovatie op de fiets. Hij helpt Brightlands met de ontwikkeling van nieuw isolatiemateriaal voor de bouw. "Ik breng de goede partijen bij elkaar".

Jochen Cals hoogleraar huisartsgeneeskunde
'Zorgpersoneel niet onder druk zetten met vaccinatie'

Er mag geen druk uitgeoefend worden op het zorgpersoneel over het toedienen van een coronavaccin. "Dat werkt averechts", meent hoogleraar huisartsgeneeskunde Jochen Cals uit Sittard.

Stasifestazi Statiefestatie carnaval Roermond
Maurice De Hond: 'Limburgse coronalessen niet goed geleerd'

"De Limburgse lessen uit de eerste coronagolf zijn nog altijd niet geleerd", dat zegt Maurice de Hond in een terugblik op dit coronajaar.

Luc Lanclus AvondGasten
Innovatielab Chemelot wil verder uitbreiden na coronacrisis

Het terughalen van productie van Azië richting Europa, pakt goed uit voor studenten op de Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Dat zegt Luc Lanclus, directeur van Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL).

Sandra Phlippen AG 02-01-20
'Horeca zal zich met vaccin razendsnel herstellen'

Als er een vaccin komt, zal de horecabranche komend jaar heel snel herstellen. Dat zegt Sandra Phlippen, hoofdeconoom van ABN-Amro. "Waarschijnlijk gaat het nog harder, omdat veel mensen geen geld hebben kunnen uitgeven de laatste tijd".

Maria Jansen AvondGasten
Gezonde Basisschool van de Toekomst gaat fors uitbreiden

Het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst gaat uitbreiden. De coronacrisis heeft het belang van een gezonde levensstijl op school bovenaan de agenda gezet. Ongeveer twintig scholen hebben interesse getoond voor het komende jaar.

Guy Widdershoven
'Vijfde Pinkpopkaartje gratis bij vaccin beter dan verbod'

Beloon mensen die zich laten vaccineren, in plaats van mensen die dat niet doen te bestraffen. Dat werkt volgens Guy Widdershoven, hoogleraar Medische Filosofie en Ethiek aan het Amsterdam UMC, veel beter.

Te weinig beweging kost wereldwijd miljoenen mensen het leven
De andere pandemie die levens kost: te weinig bewegen

In april 2021 moeten er 'iconische maatregelen' komen om bewegen weer een normaal onderdeel van de dag te laten zijn. Dat zegt Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie van de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV