Jochen Cals Huisarts

Hoogleraar Cals: 'Er is wéér geen plan B'

Hoogleraar Huisartsengeneeskunde Jochen Cals uit Sittard vindt het teleurstellend dat er geen rekening is gehouden met mogelijke tegenvallers nu er niet kan worden gestart met het Janssen-vaccin. "Er is geen regie."

Peelbrand vanuit drone
Veiligheidsregio's werken aan oprichting natuurbrandenteam

De zes zuidelijke veiligheidsregio's zijn samen in overleg over het samenstellen van een 'handcrew'. Dat is een team dat gespecialiseerd in natuurbrandbestrijding.

Christian Hoebe GGD Zuid-Limburg
GGD-arts: 'Denk dat het niet nodig is om grenzen te sluiten'

Christian Hoebe, hoofd infectieziekten bestrijding van de GGD Zuid-Limburg, vindt het onnodig dat de grenzen worden gesloten in de bestrijding van het coronavirus.

Christien en Floor Albertz
Zusjes Albertz genomineerd voor Young Impact Award

De zussen Floor en Christien Albertz uit Maastricht zijn genomineerd voor de prestigieuze Young Impact Award.

Coronatest
Hoogleraar: 'Verwacht dat coronacijfers sterk gaan dalen'

Hoogleraar Martijn Hoogeveen van de Open Universiteit verwacht dat het aantal coronabesmettingen binnen een aantal weken fors zal gaan dalen.

Theo Breuers
Speciale corona-app uit Margraten gelanceerd

Een speciale corona-app uit Margraten die gebruikt kan worden bij ingangen van restaurants, musea, bioscopen of evenementen wordt donderdag gelanceerd in Rotterdam.

André Knottnerus
'Coronavaccin inzetten bij kinderen na goede testresultaten'

Hoogleraar André Knottnerus van de Universiteit van Maastricht vindt het goed dat er een onderzoek wordt gedaan naar de werking en veiligheid van het coronavaccin bij kinderen. Volgens Knottnerus zou het eventueel kunnen helpen bij het creëren van groepsimmuniteit.

Tamara Aipassa
Nieuw beweegproject in Zuyderland: de snaxercise

De Zuyderland ziekenhuizen, met vestigingen in Heerlen en Sittard-Geleen, starten vanaf maandag met een nieuw project: de snaxercise. Door het project moeten medewerkers gedurende de dag meer bewegen door kleine oefeningen te doen.

Bert Blocken
Belgisch-Limburger beschermt Nederlandse Olympiërs

Hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven moet er komende zomer mede voor zorgen dat de kans op besmettingen van de Nederlandse atleten tijdens de Olympische Zomerspelen verkleind wordt. Met ventilatoren en luchtreinigers probeert hij de kans op verspreiding van het coronavirus via de lucht te verkleinen.

AvondGasten: Streektaal
'Er moeten ambassadeurs komen voor Limburgse streektaal'

Docenten in het basisonderwijs en personeel van de kinderopvang moeten ambassadeurs worden van de streektaal in Limburg. Daardoor kan worden voorkomen dat de streektaal op termijn verdwijnt uit Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane