Overslaan en naar de inhoud gaan

Auw Wieverbal wil sowieso editie organiseren in 2022

Geplaatst opwoensdag 29 december 2021 - 10:12

Het Auw Wieverbal in Valkenburg wil in 2022 een normale editie van het carnavalsfeest organiseren. De organisatie verwacht dat de donderdag voor carnaval niet zal lukken en kiest daarom voor een nieuwe datum van 25 maart.

Mocht die datum niet lukken zal wederom een andere datum later in het jaar worden gekozen. Hierbij zijn alle opties open, aldus de organisatie.

Oudste
Het Auw Wieverbal is het oudste openluchtcarnavalsevenement van onze provincie. De organisatie, die in handen is van de Stichting Valkenburgse Evenementenvrienden, wil hoe dan ook in 2022 een editie te organiseren, op het moment dat ook "maar de kleinste denkbare mogelijkheid zich voordoet", zo schrijft de organisatie in een persbericht.

Stip aan de horizon
Door nu al aan te kondigen dat er komend jaar sowieso een editie wordt georganiseerd wil de organisatie een stip aan de horizon zetten. De organisatie zegt dat Valkenburg het afgelopen jaar op vele fronten is getroffen. Corona, de wateroverlast en recent het ineenstorten van de kerstperiode in het toeristenstadje worden als voorbeelden genoemd. Daarnaast werd de organisatie de afgelopen maanden vaker benaderd door onder meer ondernemers, artiesten en carnavalisten. "Er is veel behoefte aan een evenement dat verbindt en verbroedert en een richtpunt wordt", zegt Richard van Beek van de organisatie.

Coronamaatregelen
De organisatie wil, zodra dat kan vanwege de dan geldende coronamaatregelen, het Auw Wieverbal organiseren. Omdat de organisatie verwacht dat de donderdag voor carnaval, op 24 februari, niet zal lukken is gekozen voor de vrijdag voor Halfvasten op 25 maart. Het Auw Wieverbal stelt wel als voorwaarde dat het evenement in de volle omvang kan worden georganiseerd. Dat betekent onder meer dat het publiek zowel op het Walramplein als in de Grotestraat moet kunnen feesten.

De gemeente Valkenburg heeft aangegeven medewerking te verlenen bij het creatief zoeken naar een nieuwe datum.

Artiestenprogramma
Het Auw Wieverbal trekt jaarlijks 20.000 bezoekers op de donderdag voor carnaval. Het evenement wordt georganiseerd op het Walramplein, waar een artiestenprogramma is, en de Grotestraat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen