Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto's in beslag genomen bij grote politiecontrole

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 12:15

Bij een grote politiecontrole in de regio-Heerlen heeft de politie donderdag vijftien auto's in beslag genomen.

Ook werd er voor duizenden euro's aan achterstallige boetes en belastingen geïnd.

Belastingdienst en douane
Agenten werden tijdens de controle in Heerlen, Kerkrade en Schinveld geholpen door mensen van de belastingdienst en de douane. Om 14:00 uur begon de klus die tot 21:30 uur duurde.

Beslag
In Schinveld moesten drie automobilisten hun auto inleveren, in Kerkrade en Heerlen elk zes. Ook werd er op 33 auto's beslag gelegd door de belastingdienst, maar deze auto's mogen voorlopig wel nog blijven rijden. Andere automobilisten die een achterstand bij de belasting hadden kwamen hier onderuit door alsnog te betalen, dit leverde de belastingdienst in totaal ruim 28.000 euro op.

Boetes
Aan openstaande boetes werd in totaal zo'n 10.000 euro binnengehaald. Daarnaast schreef de politie ook tientallen nieuwe bekeuringen uit, voor bijvoorbeeld het niet dragen van de autogordel, kale banden, kapotte verlichting of mobiel bellen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man betaalt ter plekke 1400 euro boete voor kilo hasj
Militairen en speurhond doorzoeken woonwagenkamp
Anti-ondermijningsactie: 34 invallen en 5 aanhoudingen
Grootschalige politiecontrole in Weert en omgeving
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen